Bulgaristan'da, Türkçe'nin Unutulmaması İçin Vali Daşöz'den Destek İstedi

Manisa Rumeli Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İbrahim Alkılıç, Bulgaristan’da yaşayan Türk ailelerin çocuklarının Türkçeyi unutmamaları için Vali Halil İbrahim Daşöz’den destek istedi.

Ege Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Hüseyin Kocaman, Manisa Rumeli Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İbrahim Alkılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Manisa Rumeli Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İbrahim Alkılıç, dernek olarak bir proje hazırladıklarını söyledi.

Bulgaristan’da dağınık yaşayan Türk ailelerin çocuklarının Türkçeyi unuttuklarını belirten Alkılıç, "Bu çocuklarımızın ileride anadilini unutmaması için proje yaptık. Bu projenin faaliyete geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz." dedi.

Ege Balkan Türkleri Federasyonu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kocaman da "Şehzadeler şehri Manisamızın, Balkanlardaki Türk ve Müslümanların eğitim ve öğretimine destek vermelerini istiyoruz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Daşöz, "Hazırlamış olduğunuz proje çok önemli bir proje. Manisamızda ki nüfusun önemli bir bölümü Balkan kökenlidir. Oradaki yaşayan Türklerle yakın akrabalık ilişkileri içerisindeler. Proje kapsamında birlikte güzel çalışmalar yaparız." diye konuştu.