Fatih Kaplan: Referandum Sonrası Gençlerin Siyasete İlgisi Arttı

AK Parti Manavgat Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan, ülkede demokratikleşmesinin gençler arasında siyasete ilgiyi arttırdığını söyledi.

Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan, parti binasında yaptığı açıklamada, 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunun ülke demokratikleşmesinde milat olduğunu kaydetti.

Güçlü demokrasinin yolunun katılımcılıktan geçtiğini belirten Kaplan, partilerinin gençlerin siyaset yapmada adeta bir okul olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerin siyaset yapmada bir ekol olduğunu belirten Kaplan, partiyi kurduktan bir yıl sonra iktidara gelen ve girdiği 3 seçimi tek başına kazanan dünya siyaset tarihinde başka bir liderin olmadığını ifade etti. Kaplan, '12 Eylül referandumu sonrası ülkemizde demokrasi çıtası yükseldi. Demokrasi çıtasının yükselmesi ile birlikte gençlerin siyasete ilgisi arttı. Başbakanımız gençlerin siyaset yapmasına özel önem veriyor. Partimizin eski Gençlik Kolları Başkanı Hakan Tütüncü Antalya Kepez Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Meclis'in 27 yaşındaki en genç Milletvekili Muhammet Bilal Macit partimizden. Macit gençlerin siyaset yapmasında iyi bir model. Yine aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Meclis'e girdi ve 3 dönemdir milletvekilliği yapıyor. ' dedi.