Kayıp Olan 5 İşçinin Bulunması İçin Havadan ve Karadan Daha Geniş Kapsamlı Bir Arama Yapılacak

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünel kapağının patlaması sonucu kaybolan 5 işçinin bulunması için süren çalışmalarda, 4 Nisan'da havadan ve karadan geniş kapsamlı bir arama yapılacağını bildirdi.

Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Şubat Cuma günü, yapımı süren baraj tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçinin yaralandığını, akıntıya kapılarak kaybolan 10 işçiden 5'inin cesedinin de arama çalışmalarında bulunduğunu anımsattı.

Kayıp 5 işçinin bulunması amacıyla, Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Polisleri'nden oluşan 30 kişilik ekibin dönüşümlü olarak Göksu Nehri ve baraj havzasında arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Sevgili, çalışmalara kayıp yakınlarının da destek verdiğini ifade etti.

Sevgili, kayıp işçilerin bulunması amacıyla 4 Nisan'da geniş kapsamlı bir arama yapılmasının planlandığını belirterek, şunları söyledi:

''Bu çalışmaya havadan helikopter desteği sağlanacak ve Ankara'dan gelecek arama-kurtarmada uzmanlaşmış personel ile eğitimli köpekler katılacak. Öte yandan kayıp işçilerin cesetlerinin sürüklenmiş olabileceğini düşündüğümüz Yedigöze Barajı'nda da, Sabancı Gurubu ile yaptığımız yazışmalar sonrası firma tarafından su yüzeyinin temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Arama çalışmalarına engel olabilecek nitelikteki ağaç, dal, tahta ve buna benzer parçaların temizlenmesine başlandı. Kayıp yakınlarının acısını bir nebze de olsa hafifletebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.''

-Olay-

24 Şubat Cuma günü Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi de akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'ın cesetlerine ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü P. ile proje müdürü Erdal N. ve iş güvenliği sorumlusu mühendis Bora A. tutuklanmıştı. Halen kayıp olan 5 işçiyi arama çalışmaları ise sürüyor .