İl Özel İdaresi'nden Madencilik Çalıştayı

Bursa İl Özel İdaresi, 9-10 Mayıs tarihinde 'Bursa’da Madencilik Faaliyetleri ve Çevre Sorunları' konulu çalıştay düzenleyecek.

Özel İdare tarafından düzenlenecek çalıştayda, madencilik sektörünün çevre ile ilişkileri ve çevre politikaları tartışılarak, sektördeki bilimsel ve teknik bilgi üretiminin araştırmacı, uzmanlar ve paydaşlar tarafından paylaşılması amaçlanıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Bu çalıştayda 5 ayrı çalışma grubu bulunmakta. Çalışma gruplarında moderatör desteği ve yönetiminde konu, sorun ve çözüm önerileri görüş alışverişinde bulunulacak. Ortaya çıkacak raporların tartışılması ve sonuçlandırılmasıyla çalıştay bildirisi hazırlanacak ve kamuoyuna sunulacak.” dedi.

Doğal kaynakların insan ve toplum hayatındaki önemine dikkat çeken Çelik, hayıtı fonksiyonel hale getiren araç ve gereçlerin yüzde 99’unun doğal kaynaklardan, özellikle de madenlerden sağlandığını söyledi.

Çelik, dolayısıyla toplumların refah ve gelişmişlik düzeyleri ile madencilik faaliyetleri arasında yakın bir ilişki var. Çağdaş bir hayat için madencilik faaliyetleri vazgeçilmez.” şeklinde değerlendirdi. Bilal Çelik, bu nedenle konunun uzmanlar ve taraflar arasında tartışılmasını doğru bulduklarını sözlerine ekledi .