Kepsut Yibo'da Kütüphane Haftası Töreni Düzenlendi

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kütüphane Haftası Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) kutlandı.

Kepsut Yibo'da Kütüphane Haftası Töreni Düzenlendi
Kepsut 125.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun konferans salonunda, Kepsut Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Okumak Yaşamaktır" adlı projenin tanıtımı ve "Kütüphane Haftası" kutlama etkinlikleriyle ilgili program düzenlendi.

YİBO'daki programa Kaymakam Mehmet İlidi, Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Dayıoğlu, daire amirleri ile öğretmenler ve diğer davetliler katıldı.

Şiir dinletisi ve video gösterisinin ardından, "Kütüphane Teknolojiye Karşı" adlı skeç sahnelendi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, yaklaşık 3 hafta önce Kepsut 125.yıl Yatılı İlköğretim okuluna kimsenin haberi olmadan geldiğini, burada kitap okuyan çoçukları görüp etkilendiğini anlattı. Müdür Aydın, "Öğrenciler bana Türkçe Öğretmenimiz Arzu Yiğitaslan'dan etkilenerek kitep okuma alışkanlığı kazandıklarını söylediler. Öğrenci dediğin böyle olmalı. İllaki başında birileri varken kitap okunmaz" diyerek öğrencileri ve örnek aldıkları öğretmenlerini tebrik etti.

Törende, "Hayalimdeki Kütüphaneyi Anlat" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Resim ile Teknoloji Tasarım Sergisinin ve Kütüphane ziyaretiyle son bulan etkinlikte Kaymakam Mehmet İlidi, iyi bir toplum oluşturmak için kitabın ve okumanın önemini ifade etti.