Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'ın Açıklaması

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, hükümetlerinin eğitime büyük önem verdiğini belirtti.

Karasayar, Belen Kaymakamlığı tarafından yürütülen ''Belenli Kadınlar Meslek Öğreniyor'' projesi kapsamında eğitim alan kadınları, Halk Eğitim Merkezi'nde ziyaret etti.

Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Karasayar, son yıllarda bütçeden eğitime önemli destek verildiğini belirterek, bir ülkenin eğitimli insanlar sayesinde geliştiğini, kalkındığını ve büyüdüğünü söyledi.

''Hükümetimiz eğitime büyük önem veriyor'' diyen Karasayar, en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu ve bir toplumda ne kadar çok eğitimli insan olursa, toplumun o kadar çağdaşlaşacağını ifade etti.

Karasayar, toplumun temelini ailenin oluşturduğuna değinerek, ''Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ise kadınlarımız yetiştirmektedir. Gençlerimize ilk eğitimi anneler vermektedir. Bu nedenle annelerimizin, kadınlarımızın her yönden kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bu tür kurslar kadınlarımıza büyük fayda sağlamaktadır'' dedi.

Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Münir Aydın ise projeye Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın destek verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bu proje kapsamında 90 işsiz kadına 3 ay süre ile çeşitli eğitimler verilecek. Kursiyerlerimiz günde 15 lira destek parası alıyor. Kursiyerlere evde çocuk bakıcılığı, cilt bakımı ve takı tasarımı konularında eğitim veriliyor.' '