Kılıçaslan, Tübitak’ın Altın Çocuklarını Ödüllendirdi

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları, TÜBİTAK tarafından bu yıl 42’incisi düzenlenen ve genç bilim adamları yetiştirmeyi amaç edinen 'Liselerarası Proje Yarışması’nda 4 altın madalya kazanan öğrencilerini gerçekleştirdiği basın toplantısında ödüllendirdi.

Kılıçaslan, Tübitak’ın Altın Çocuklarını Ödüllendirdi
Yılmaz Akansu Koleji’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından bu yıl 42’incisi düzenlenen ve genç bilim adamları yetiştirmeyi amaç edinen 'Liselerarası Proje Yarışması’nda 4 bölge birinciliği kazandıklarını söyledi.

Kayseri bölgesini oluşturan 7 ildeki öğrencilerin hazırladığı 554 bilimsel projenin akademisyen jüri üyeleri tarafından değerlendirildiğini söyleyen Genel Müdür Köksal, Kılıçaslanlı öğrencilerin hazırladığı fizik, sosyoloji ve matematik projelerinden 4’üne altın madalya verildiğinin altını çizdi.

Başarılı öğrenciler ve projeleri hakkında bilgi veren Köksal, "Fizik’te Sencer Altıntop, 'Güneş Işığı ile Aydınlatma Sisteminin Optimize Edilmesi' isimli çalışmasıyla, matematikte de Eyyüp Keleştemur ve Furkan Uzun, 'Olasılık ve Fibonacci Dizisi Arasındaki İlişki' adlı projesiyle birincilik kürsüsüne çıkarken, sosyoloji branşındaki 2 birincilikten birini 'Lise Gençliğinin Değişen ve Gelişen Türkiye’ye Bakışında Öne Çıkan Başlıklar' incelemesini yapan Mustafa Çakır ve Emin Polater elde etti. Batıkan Baykoca ve Sezgin Çiftçi ise 'Sosyal Bir Olgu Olarak Dilenciliğin Kayseri İncelemesini' ele aldılar ve altın madalyanın sahibi oldu” dedi.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları’na bağlı okullarda bilimsel düşünmenin ve proje hazırlamanın bir gelenek haline gelmesiyle birlikte öğrencilerinin, hem TÜBİTAK hem de diğer kurumlar tarafından organize edilen yarışmalara çok sayıda projeyle iştirak ettiklerini vurgulayan Genel Müdür Ali Köksal, "Özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde birinciliklere imza atan öğrencilerimizi, onlara yol gösteren danışmanlarımız Yakup Dinçaltın, Hüseyin İnce ve Asım Taş’ı kutluyorum, öğrencilerimizi de Onur Madalyası ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriyorum" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Günlerde ÖSYM’nin 2011 başarı istatistiğini yayımladığını da hatırlatan Köksal, bu sonuçlara göre Türkiye 2’nciliğine ve diğer derecelere imza atan Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri’nin başarısına dikkat çekti.

Okullarının ülke genelindeki 7 bin 884 okul arasından LYS Kimyada Türkiye ikincisi, LYS biyoloji ve Türkçe Matematik puanlarında Türkiye dördüncüsü, Türkçe sosyal puanında da Türkiye 10’uncusu olduğuna dikkat çeken Köksal, "Elde edilen bu başarı Kayserimiz için gurur vericidir, ÖSYM’nin açıkladığı bu dereceler ile her iki okulumuzun kitlesel ortalamada da çok başarılı olduğu tescillenmiş oldu. Bu başarının elde edilmesinde katkı sağlayan öğrencilerimize, bize güvenerek çocuklarını teslim eden anne-babalara, fedakarca çalışan öğretmenlerimize ve Okul Müdürlerim Halil Yıldız ve Salih Öngül’e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Köksal, derece elde eden öğrencilere madalyalarını taktı .