Gençler, Kayseri Temalı Fotoğraf Sergisi Açtı

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nde eğitim gören 30 öğrenci, Kayseri temalı fotoğraf sergisi açtı.

Gençler, Kayseri Temalı Fotoğraf Sergisi Açtı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü işbirliği ile Gençlik Merkezi’nde eğitim gören 30 öğrenciye hafta sonları kara kalem resim ve fotoğrafçılık kursu verildi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından eğitim verilen öğrenciler, kurs süresince yaptıkları kara kalem çalışması ve çektikleri fotoğrafları Atatürk Evi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde beğeniye sunuldu. Açılış öncesi öğrencilerden oluşan halk oyunu topluluğu halk oyunları gösterisi sundu. Serginin açılışını yapan Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Özen, çeşitli alanlardaki kursların yıl boyu devam ettiğini söyledi.

Özen, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gençlik Merkezi’nin 12 branştaki sosyal ve sportif faaliyetlerdeki kursları devam ediyor. Gençler için gençlerle el ele geleceğe, aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.” dedi.

Gençlik faaliyetlere her zaman açık olduklarını dile getiren Atatürk Evi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müze Müdürü Ömer Ersoy, serginin açılmasından dolayı kıvanç duyduğunu belirtti.

Öğrencilere fotoğrafçılık alanında eğitimleri veren Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Uğur Aydın da, her kesimden insana fotoğraflığı öğretmeye çalıştıklarını aktararak, “Kayserimiz çok güzel doğal güzelliğe sahip. Kayseri kültürünü fotoğraflarla belgelemek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de Kayseri’nin kaybolan bu güzelliklerini belgelemeye devam edeceğiz. Çekilen fotoğraflarda da gördüğümüz kadarıyla başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Sergi açılışında Başakpınar İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Halıcıoğlu, Metin Özen’e plaket takdim etti. Kayseri konulu karma fotoğraf sergisinin hafta sonuna kadar gezilebileceği belirtildi .