Erikli Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği'nden Kaymakam Kaya'ya Ziyaret

Erikli Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Avni Çırak ve yönetim kurulu üyeleri, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya'yı ziyaret etti.

Dernek Başkanı Çırak, doğa turizmine kazandırmayı hedefledikleri köyün tanıtımı ve doğa turizmi açısından, içinde ''doğa yürüyüşleri ve konaklama imkanları''nın yer aldığı planlarının olduğunu söyledi.

Bugüne kadar keşfedilmeyen köyün, ormanı ve temiz havasıyla doğal güzellikleri bakımından Türkiye'nin güzel yerlerinden birisi olduğunu ifade eden Çırak, ''İlçemizdeki birlik ve beraberliği daha da geliştirmek için sivil toplum örgütleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının da katılacağı bir hali saha turnuvası düzenlemeyi planlıyoruz. Bu turnuvanın başlama vuruşunu da Kaymakamımızla birlikte Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun yapması istiyoruz'' dedi.

Kaymakam Kaya da projelerin doğaya zarar vermeden planlanması gerektiğini ifade etti.

-''Ustalara Saygı'' konseri

Türk Ocakları Bozüyük Şubesi tarafından ''Ustalara Saygı'' konseri düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki programa Belediye Başkan vekili Oğuz Sertler, Bozüyük Milli Eğitim Müdürü vekili Feyyaz Bulutlar, Pazaryeri Milli Eğitim Şube Müdürü Turan Kaya, Türk Ocakları Bozüyük Şube Başkanı Ahmet Arın, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şube Başkanı Arın, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla konser düzenlediklerini belirterek, Türk Ocaklarının kuruluş amacının milli kültüre hizmet etmek, milli şuur sahibi aydınların yetişmesine yardımcı olmak ve tarihi anlatılıp öğretilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Etkinlik, türkülerin seslendirilmesi ve halkoyunu ekibinin gösterisiyle sona erdi.

-Hac kayıtları başladı

Bozüyük Müftüsü Burhan Çakır, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 yılı hac kayıtlarının başladığını bildirdi.

Müftü Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıtların 27 Mart-12 Nisan tarihleri arasında yapılabileceğini belirterek, 2011 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından elektronik ortamda otomatik olarak yapılacağını söyledi.

Hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler ilgili bankalara 15 lira ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçeyle doğrudan müftülüklere yapabileceklerini belirten Çakır, 2011 yılı tercihlerinden il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerin değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenlerin müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içinde yapabileceklerini ifade etti.