Cizre Kaymakamlığı'ndan Vanlı Depremzedelere Gıda Yardımı

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamlığı, Van'da meydana gelen deprem sonrasında Cizre'ye yerleşen 400 depremzedeye nakit ve gıda yardımında bulundu.

Cizre Kaymakamlığı'ndan Vanlı Depremzedelere Gıda Yardımı
Cizre Kaymakamlığı ilçeye geçici barınma amacıyla yerleşen 400 aileye pirinç, makarna, sıvıyağ, zeytin, şeker, salça, mercimek, bulgur, kuru fasulye, nohut, peynir ve çaydan oluşan gıda paketleri kaymakamlığın temin ettiği araçlarla kaymakamlık personelleri tarafından evlerine kadar götürülüp teslim edildi.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, "Van'da meydana gelen çok üzücü deprem sonrasında Türkiye'nin birçok yerine olduğu gibi Cizre'ye de geçici barınma amacıyla gelen depremzede ailelerimiz olmuştur. Buailelerimizin toplam sayısı küçük değişkenlikler arz etse de 400 civarındadır. Bu depremzede ailelerimize ilk etapta acil kira ve acil diğer ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla ailedeki fert sayısı baz alınarak bütün ailelerimize toplam 205 bin lira yardım yapılmış olup, 2. etapta ise 190 bin lira nakdi yardım ve buna ek olarak ailelerin ortalama iki aylık gıda ihtiyaçlarına tekabül edecek toplamda muhtelif gıdalar içeren 85 kilogramlık gıda paketleri dağıtıldı" dedi.