Ak Parti Milletvekili Koca'nın Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü ile ilgili basında özelleşme ve satılmasına ilişkin haberler çıktığını hatırlatarak, ''Buranın özelleştirilmesi ya da satılması söz konusu değil'' dedi.

Koca, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen ''Halk Günü'' etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı yayın organlarında, ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğü ile ilgili bir yasa teklifi olduğu ve ''Kırka'yı özelleştireceksiniz'', ''Bor'u satacaksınız'' gibi haberler çıktığını anımsattı.

Buranın özelleştirilmesi ya da satılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Koca, şöyle konuştu:

''Kaldı ki bizim dönemimizde buraya çok büyük yatırımlar oldu, kapasitesi 2-3 kat arttı. Biz oraya mevcut kapasitesinin yarısından daha fazla kapasiteyi içeren yatırımın temellerini bu dönemde attık. Oranın canlanması için çalışmalar yapılıyor. Daha 2-3 gün önce KPSS yoluyla 50'ye yakın arkadaşımız orada çalışmaya başlı. Yeni temelini attığımız tesislerin de hizmete girmesiyle daha fazla istihdam sağlanacak. Burayla ilgili kimsenin herhangi bir endişesi olmasın.''

-''Öğrenciler ile hocaları aynı düşüncede olmak zorunda değil''-

Koca, son günlerde bazı basın organlarında, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya, hocası tarafından yazılan bir mektuba ilişkin haberlerin yer aldığına da değinerek, ''Benim de orta öğretim ve lise çağında aynı fikirleri paylaşmadığı hocalarım oldu. Ancak hiçbir hocam aynı fikri paylaşmadığım için bana haksızlık yapmadı'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da farklı düşünen hocalarının olabileceğini ifade eden Koca, şöyle konuştu:

''Kılıçdaroğlu'nun hocaları da 'Kemal Bey, biz seni böyle mi yetiştirdik' diyecek halleri yok. Öğrenciler ile hocaları aynı düşüncede olmak zorunda değil. Bunun üzerine siyaset yapılması doğru değil. Böyle baktığımız zaman söz konusu hocamız emekli olduktan sonra Eskişehir'den ayrılıyor ve emeklilik hayatında CHP'ye, genel başkanına yönelik yazdığı şiirleri var. Kendi sitelerinde bunlar mevcut. Bu da ona bezer mektup ama bunu aldılar, Nabi hocaya yazılmış gibi basında kullandılar. Bu zaten özel bir mektup değil. Özel bir mektup olsa şahısta da olur. Bu, beyanname şeklinde, kendi sitesinde yayınladığı bir yazı. Bu yazı üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Bunun genel başkan bazında kullanılmasını yadırgadım.''

-''Vaatlerimizi tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz''-

Koca, seçim döneminde verdikleri sözleri tek tek yerine getirmeye başladıklarını belirterek, 2007 seçimlerinde verdikleri sözlerin fazlasını o dönemde yaptıklarını hatırlattı.

Bu dönemde de seçimin üzerinden daha 1 yıl geçmeden verdikleri vaatleri tek tek yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Koca, şöyle devam etti:

''Bu seçimde dikkat edersek stat meselesi vardı, çok şükür o çözüldü. Bunu özel sektörden ya da farklı bir kanaldan yapmış olsaydık çeşitli dedikodular olabilirdi. Yapılan bu yöntemle hiçbir dedikoduya mahal vermeden bu adımlar atılmış oldu. Çünkü alan da veren de kamu kurumu. Kar da olsa zarar da olsa kamu kurumuna ait olacak. Yüksek Hızlı Tren'in Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlanma meselesi vardı. Onun da geçen dönemde Bursa hattı temelleri atılmış oldu. İnşallah raylarla Eskişehir'i Bursa'ya bağlamış olacağız. Ayrıca yeni istihdam olanakları sağlamak ve Kırka'ya özel önem vermek gibi çalışma söz konusuydu. Kırka'nın karlılık oranı bizim dönemde epey arttı. Geçen yılki karı 250 milyon civarında. Kırka'nın toplam kapasitesi son yapılan birimlerle yaklaşık yılda 900 milyona çıktı.

Bu kapasiteyle birlikte istihdam ve ilave yatırımların gelmesi için Penta 5 ünitesinin temelleri atıldı. Bu yıl itibariyle çalışmalar başladı.

Bu yaklaşık 500 bin ton kapasitesi olan bir yatırım ve ciddi manada istihdam sağlayacak. Yine 1500 kişilik yurt binamızla ilgili adımlar atılıyor. Ayrıca İŞKUR taşındı. Eski binası yıkılıp yeni bina yapılacak. Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasıyla ilgili kanun tasarısı elimizde, bunu önümüzdeki hafta Meclis'ten çıkarmayı planlıyoruz.' '