'Türk Mutfağında Yaşanan Sorunlar' Sempozyumu Yapıldı

“Türk Mutfağında Yaşanan Sorunlar” konulu panel, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi’nde yapıldı.

'Türk Mutfağında Yaşanan Sorunlar' Sempozyumu Yapıldı
TÜMAB (Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi) etkinliği kapsamında gerçekleşen panele, AÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı veTÜMAB Müdürü Doç. Dr. Dündar Denizer ile Ankara’dan davet edilen Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Disiplin Kurulu Başkanı, Başkent Aşçılar Derneği yöneticilerinden Süleyman Cici, Başkent Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı, Ankara Sheraton Oteli Aşçıbaşı Yardımcısı Koray Türk, Başkent Aşçılar Derneği Gençlik kollarında görevli Ankara Atlı Spor Kulübü Mutfak Şefi Soner Şen ve Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Korkmaz katıldı.

Panelde konuşan Süleyman Cici, sektör, meslek, staj imkânları hakkında merak edilen soruları cevaplamak ve Türk mutfağına sahip çıkmak için neler yapabiliriz düşüncesiyle okullarda bu işin eğitimini alan kişilerle deneyimlerini paylaşmak için geldiklerini ifade etti.

Cici, her meslekte olduğu gibi aşçılığında, işin, kendine kültürüne olan saygıyla başlaması gerektiğini belirterek, Türk mutfağının samimi bir mutfak olduğunu, iyi malzemeyle iyi yemekler yapabilecek konumda olduklarını söyledi.

Şu an da İngiltere kraliyet ailesinin mutfağını yönetenin de Türk bir hanımefendi olduğunu vurgulayan Cici, "Bu mesleği yapmak isteyenler mesleki anlamda en az bir yabancı dil bilmek zorundadır ve bir aşçının her gün aynı heyecanla işini yapmak durumundadır. Ayrıca aşçılık, iş bitmeden mesaisi bitmeyen bir meslektir. Fedakarlık gerektirir" diye konuştu .