İhracatçılar Vietnam’a Tavuk Ayağı Hedefini Artırdı

Kanatlı Tanıtım Grubu, Türkiye’nin tavuk ayağı ihracatında en büyük alıcılarından biri olan Vietnam’a 2012 yılında 35 milyon dolarlık ihracat hedefi koydu.

İhracatçılar Vietnam’a Tavuk Ayağı Hedefini Artırdı
Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden olan kanatlı sektörü, tavuk ayağı tüketiminin yoğun olduğu Vietnam’a tavuk ayağı, tavuk eti ve damızlık yumurta ihracatını arttırmak için harekete geçti.

Kanatlı Tanıtım Grubu, Ho Chi Minh City şehrinde düzenlenen ILDEX/ FOODTEX Gıda, Hayvancılık ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı'nda boy gösterdi. Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu İran, Irak, Dubai, Almanya, Suudi Arabistan ve Lübnan’da katıldığı fuarların ardından Libya, Mısır ve Türkmenistan'a yapılan resmî delegasyonlara da katılmıştı. Şimdi de Pasifik bölgesinin en önemli ülkesi kabul edilen, ihracat gelişme potansiyelini içinde barındıran Vietnam'da, Türk kanatlı ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türk kanatlı ürünler sektörü, Vietnam pazarına 2010 yılında 18 milyon dolarlık ihracat ihracat yaptı. 2011 yılında yapılan ihracatın ise 20 milyon dolar olduğunu belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kanatlı Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Girit, Vietnam’a tavuk eti, tavuk ayağı ve damızlık yumurta ihracatını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İhracatın tanıtım faaliyetleriyle artacağını dile getiren Girit, “Vietnam pazarına yapılacak olan ihracatın 2012 yılında 35 milyon dolara çıkması için fuara katıldık. Türk ürünlerine yoğun ilgi var.” dedi.

KANATLI SEKTÖRÜ 1 MİLYAR DOLARI HEDEFLİYOR
Kanatlı Tanıtım Grubu Başkanı Şahin Aydemir ise sektörün 2011 yılında 386 milyon 88 bin doları kanatlı et, 285 milyon 673 bin doları da yumurta olmak üzere 671 milyon 762 bin dolarlık ihracat yaptığını kaydetti.

Artışın 2010 yılına göre yüzde 85 olduğunu belirten Aydemir, 2012 yılında 1 milyar doları aşmayı hedeflediklerini söyledi.

2011 yılında ihracatını en fazla arttıran sektör olduklarına işaret eden Aydemir, yıl sonuna kadar Ürdün, Libya, Suudi Arabistan, Bosna Hersek, İran, Irak, Fransa ve Ukrayna'da çeşitli organizasyonlarda ve fuarlarda tanıtım faaliyetlerinde bulunacaklarını ifade etti .