Bediüzzaman'ın Vefatının 52. Yıldönümünde Kürtçe Mevlit Okutuldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin vefatının 52. yıldönümü münasebetiyle Kürtçe mevlid okutuldu.

Bediüzzaman'ın Vefatının 52. Yıldönümünde Kürtçe Mevlit Okutuldu
Suruç Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SURDER) tarafından organize edilen mevlid programı Dünya TV tarafından canlı olarak yayınlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlid nedeniyle Suruç Ulu Camii’nde tamamen doldu.SURDER Başkanı Abdullah Yağmurlu, mevlidi Bediüzzaman Hazretleri'nin vefatının 52. yıldönümü nedeniyle organize ettiklerini söyledi.

Yağmurlu, "Çok şükür halkımız Bediüzzaman Said Nursi için yaptığımız Kürtçe mevlit organizasyonundan pek memnun kaldılar. Vefatının üzerinden 52 yıl geçmesine rağmen onun manevi kişiliğinden feyz alan ve örnek alan halkımızın, Üstad'ın gıyabında verilen Kürtçe mevlide yoğun ilgi göstermesi, bizi ayrıca çok memnun etti.’’ dedi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Kuran'la bütünleşen ümmet anlayışına dayalı çileli bir hayat sürdüğünü dile getiren bölgenin kanaat önderlerinden Melle Kemal ise "Onun hayatı ve davası İslam kardeşliğiydi. Onun gayesi birlik ve beraberlik idi.’’ dedi.

Melle Kemal, bugünün insanlığının Üstad'ın yıllar önce yazdığı kurtuluş reçetelerine pek muhtaç olduğunu ve gerçek manada, bu manevi reçetelerin hayata geçirilmesiyle birçok münferit istenmeyen kargaşa ve kaos ortamının bu manevi reçeteyle son bulacağını söyledi.

SURDER yöneticilerinden Fevzi Şahin ise bölgede Bediüzzaman Said’i Nursi, Ahmedi Hani, Fekiye Teyran, Hayat Bin Kays El-Harran’i gibi çok önemli Kürt din adamlarının yetiştiğini ifade etti.

Şahin, "Gerek ilmi yönden gerek Kur’an'i yaşayışları münasebetiyle bu âlimlerin bölge insanının vicdanı birlik ve beraberliğini temsil ediyor. Said Nursi Hazretleri'nin gıyabına verilen Kürtçe mevlidin halk tarafından çok olumlu ve anlamlı bulundu. İnşallah bundan sonra da halkımız arasında bu tür birlik ve beraberliği pekiştirici programların devamını getiririz.’’ dedi .