ATSO ve TSE İşbirliği Protokolü İmzaladı

Protokol gereği ATSO üyelerine birçok hizmette yüzde 25 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda indirim yapılacak.

ATSO ve TSE İşbirliği Protokolü İmzaladı
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 'Belgelendirme, Kalibrasyon Hizmetleri, Deney Hizmetleri, Yönetim Sistem Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri'nden ATSO üyelerinin talepleri doğrultusunda ve uygun şartlarda faydalanabilmesi amacı ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile TSE arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törene Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter ile Antalya, Burdur ve Isparta il ve ilçelerindeki Belediye, Oda ve borsa başkanları ile firma temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Protokole ilişkin açıklamada bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, “Üyelerimizin, protokolden faydalanabilmesi için hizmet taleplerini yazılı olarak odamıza veya Türk Standartları Enstitüsü Antalya İl Koordinatörlüğüne iletmesi ve odamıza verecekleri hizmet talebi dilekçelerine güncel kayıt bilgilerini eklemeleri gerekiyor. Söz konusu protokol gereği odamız üyelerinin TSE laboratuvarlarından belgelendirme ve özel deney konularındaki talepleri öncelikli olarak sonuçlandırılacak. Odamız üyelerine kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 30, TSE'den belgeli üyelerimize ise yüzde 40 indirim yapılacaktır.Üyelerimizin TSE'den talep edeceği Kalite Yönetim Sistemleri eğitim taleplerinde yüzde 25, TSE'den belgeli odamız üyelerine ise yönetim sistemlerinde yüzde 35 indirim uygulanacak” diye konuştu.

İndirim uygulanan hizmetlerin kaliteli hizmet sunmak ve sistemli üretim yapabilmek adına son derece önemli olduğunun altını çizen Budak, “TSE ile yaptığımız protokol gereği belgelendirme, eğitim ve deney hizmetlerinde yapılacak indirimlerin tüm üyelerimize fayda sağlamasını ümit ederim” dedi .