Rektör Bekdemir: Öğrencilerimize Dünya Pasaportu Vereceğiz

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir, üniversitelerinde okuyacak öğrencilerin dünya pasaportu sahibi olacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Bekdemir, "Öğrencilerimizi öğrenimlerinin son iki yılında dünyanın sayılı üniversitelerinde okutarak, çift diploma aldırıp, onlara dünya pasaportu vereceğiz." dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde Özel Bahar Eğitim Kurumları ile Sakarya Dershanesi'nin ortaklaşa düzenlediği tanışma ve kaynaşma yemeğinde konuşan Rektör Bekdemir, önümüzdeki öğrenim döneminde eğitime başlayacak olan Canik Başarı Üniversitesi'nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 5 Fakülteyle eğitime başlayacaklarını söyleyen Bekdemir, "Hocalarımızın büyük çoğunluğunu Amerika, Malezya, Dubai, gibi ülkelerden getirdik. 5'i profesör, diğerleri doçent ve yardımcı doçent." diye konuştu.

Bölümleri seçerken ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak seçtiklerini söyleyen Bekdemir, "Terme bir pirinç yöresi, fakat biz ülke olarak pirinç açığımızı kapatamadığımız için gidip Amerika Oklohomadan pirinç ithal ediyoruz, pamuk satın alıyoruz, kendi ürünlerimizi değerinde satamıyoruz bunu değiştirmemiz lazım, Singapur bize göre küçücük bir ülke fakat, ticaret hacmi ülkemizin 10 katı büyüklüğünde." diye konuştu.

Bekdemir, "Burada farkındalık oluşturan şeyin iyi yetişmiş dünya piyasalarını iyi bilen yani dünyalı elemanlar olduğunu görüyoruz." dedi.

"Biz de insan kaynağımızı geliştirmeliyiz diye düşünüp Uluslararası Ticaret bölümümüzü açıyoruz. Bu bölümde İngilizce ve başka diller ön plana çıkacak, bu öğrencileri sahaya sürüp sadece işin teorisini öğretip bırakmayacağız." açıklamasını yapan Rektör Bekdemir, "Öğrenim hayatlarının son bölümünde başka ülkelerdeki saygın üniversitelere gönderip hem çift diploma aldıracağız, hem de işinin erbabı kalifiye elemanlar yetiştirmiş olacağız." diye konuştu.

Üniversitede ayrıca kanser araştırma merkezi de kuracaklarını söyleyen Bekdemir, "Üniversitemiz, ülkemizde ihtiyaca cevap verebilen parmakla gösterilen üniversitelerden biri olacaktır." diye konuştu.

Programa, Terme Kaymakamı Fahri Meral, Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şensu, Belde Belediye Başkanları ile idare amirleri de katıldı.