Bbp Lideri Destici: Terör, Dış Güçlerin Maşasıdır

Osmaniye Büyük Birlik İl Teşkilatı tarafından, Merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vefatının 3’üncü yıl dönümü sebebiyle hatim ve Yasin’i Şerif'lerle anma programı düzenledi.

Bbp Lideri Destici: Terör, Dış Güçlerin Maşasıdır
Öğretmen Evi'nde düzenlenen ve Genel Başkan Mustafa Destici’nin de katıldığı program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Programda şiirler okundu, merhum Yazıcıoğlu’nun hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Emekli din görevlisi Emin Cansız tarafından ise Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları ruhuna okunan hatim ve Yasin’i Şerif’lerin duası yapıldı.Programda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İsmail Gümüş, merhum genel başkanları Yazıcıoğlu’nun bir yıldız gibi olduğunu belirterek onun bıraktığı mirası en iyi şekilde muhafaza ederek ileriye taşımayacaklarını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici programda yaptığı konuşmada merhum Yazıcıoğlu’nun sadece Türkiye’de değil, değişik ülkelerde de anıldığını söyledi.

Destici, “Liderimizin şahadeti bütün İslam coğrafyasındaki topluluklar için bakakaldık. Acısını yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Liderimiz kendisi için, ailesi için yaşayan bir insan değildi. İnandığı bir dava için yaşıyordu o da Allah’ın rızası için yaşan ve mücadele eden birisiydi.” dedi.

“TERÖR DIŞ GÜÇLERİN MAŞASIDIR”Ülkenin 27 yıldır terör ile mücadele ettiğini kaydeden BBP lideri Mustafa Destici; “Terörle mücadelede 27 yılın sonuna gelmişiz, 21 günlük yanaşık düzen eğitim almış çocuklarımızla, tamamen dış güçler tarafından eğitilmiş profesyonel terör mensuplarıyla mücadele ediyoruz. Terörün en büyük hedefi iç düzenimizi zarara uğratmak, coğrafyanın zarara uğratılması, sömürülmesiyle alakalıdır. PKK terörü tamamen dış güçlerin kullandığı bir maşadır. Bu Türk, Kürt, alevi suni meselesi değildir. Bunun vebali ülkeyi bugüne kadar yönetenlerin omzundadır. Bu güne kadar gerçek anlamda mücadele edilmediğini açıkça görüyoruz. Teröre mücadele edecekseniz mutlaka eğitimli birliklerinizin olması lazımdır. Bizler terörle ilgili cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanına sunduğumuz raporu uygulasınlar kısa sürede terörü bitirmek mümkündür. Bizim kendilerine vermiş olduğumuz raporu uygulasınlar bir yıl içerisinde bu terör belasından kurtuluruz.” dedi.

“YENİ EĞİTİM SİSTEMİNİ DESTEKLİYORUZ”Gelecek nesillerimizi günümüz çağına hazırlayamayan kesintisiz 8 yıllık içi boş olan eğitim sisteminden ülkenin biran önce kurtulması gerektiğini ifade eden Destici, “Mevcut hükümet yeni sistem konusunda geç bile kalmıştır. Bir dayatma içerisinde olmasını hatta kendi parti içerisinde dahi tartışmadan sadece Milli Eğitim Bakanının ve çevresindekilerin dayatmasıdır. Biz de bu değişikliğini destekliyoruz. Ama keşke tartışılsaydı. Müzakere edilseydi. Diğer siyasi partilerin de görüşleri alınsaydı. Demokrasi işletilseydi. Bizler yeni sistemi desteklemekle birlikte çekincelerimizi de söyledik. O da hafızlık ve Kur’an Kursu eğitiminin görmezden gelinmemesidir. Maalesef bu sistemde hafızlık ve Kur’an Kursu eğitimi 2’nci 4’ün sonuna bırakılmıştır.” ifadelerini kullandı. “BAŞI ÇEKİLECEK KOYUN DEĞİLİZ”Program sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Yazıcıoğlu’nun davasıyla ilgili sorulan soruya şu şekilde cevap verdi: “Dosya Malatya’da. Dosyada gizlilik kararı var. Bizim de bilmediğimiz bazı noktalar var. Bilip de kamuoyu ile paylaşmadığımız, paylaşamadığımız konular var. Sürece faydası olacağını bilsek gizlilik kararı dinlemeyiz. Oradan gelecek cezaya razıyız. Sürecin aydınlatılması anlamında şu anda paylaşamadığımız bir iki nokta var. Bunlar araştırılıp, soruşturuluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu hadise kaza mıdır, yoksa suikast midir, sabotaj mıdır bu netleşecek. Netleşmesi kaçınılmaz. Çünkü biz bunun peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizi, kamuoyunu, aileleri tatmin etmeyecek hiçbir sonucu da kabul etmeyeceğiz. Bunu baştan bu yana söylüyoruz. Sabırla hukuk içerisinde kaldık. Ama başı çekilecek koyunda değiliz.”