Suluova'da Zehirlenen İşçinin Babası Yetkililere Kırgın

Amasya'nın Suluova ilçesinde Beşler Maden İşletmesi'nde metan gazı zehirlenmesi sonucu Sabuncuoğlu Şerafeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erhan Bilgili, (29) hayati tehlikeyi atlattı, sağlık durumu iyiye doğru gidiyor.

Suluova'da Zehirlenen İşçinin Babası Yetkililere Kırgın
Babası Sezai Bilgisi ise hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret etmemesine sitem etti. Pazartesi günü sabah saat 10.00 sularında Suluova Beşler Maden Kömür İşletmesi'nde gaz zehirlenmesi yaşanan zehirlenme sonucu iki kişi de hayatını kaybetmişti.

Hastanede yatmakta olan maden işçisi Erhan Bilgili yaptığı açıklamada, “Her zaman olduğu gibi sabah 08.00'de iş başı yapmıştık. Herkesin nereye gideceğini kararlaştırdıktan sonra, hayatını kaybeden Ömer arkadaşımız yaklaşık on metre ileride çalışıyordu. Daha sonra Ömer küreğini bulamayınca kürek aramaya gitti. Nereye gittiğini ise biz bilmiyorduk. Daha sonra Ömer gelmeyince onu biz başka yerlerde aradık. Aramadığımız sadece 513 kodlu baca kalmıştı. Bizden önce de diğer arkadaşımız Mehmet Aslan oraya gitmiş bize sesleniyordu, çabuk koşun diye. Oraya gittiğimde Ömer baygın yatıyordu, kaldırmaya çalıştım kaldıramadım, ben de zaten o sırada bayılmışım. Gözümü açtığımda hastanedeydim, sadece bu kadar hatırlıyorum.” dedi.

Kendisi de emekli maden işçisi olan baba Sezai Bilgili (59) ise hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret etmediğinden sitem etti. Sezai Bilgili şunları söyledi: “Yetkililerden bir kişi gelip, 'sizin çocuğunuz bizim de çocuğumuz sayılır, geçmiş olsun' demedi. Ne işverenler geldi ne de yetkililer. Bir insan bu yaşına kolay mı geliyor zannediyorsunuz. Yetkililere soruyorum, bunun bedeli ne olacak?” Sabuncuoğlu Şerafeddin Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Kaya yaptığı açıklamada, “Hastayı 24 saat yoğun bakımda takip ettikten sonra servise aldık. Hastanın kalıcı bir problemi oluşmadı, genel durumu iyi. Psikiyatri doktorumuzdan da yardım aldık, bugün veya yarın hastayı taburcu edeceğiz.” şeklinde bilgi verdi.