Etkinliğin Açılış Töreninde, Yazar İpek Ongun'a ''çukurova Ödülü'' Verildi

''6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri''nin açılış töreninde, yazar İpek Ongun'a, ''Çukurova Ödülü'' verildi.

Çukurova Sanat Girişimi tarafından, Adana ve Mersin büyükşehir belediyeleri ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkısı, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Arap Yazarlar Birliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen ve 26 Mart'a kadar sürecek etkinlik, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki törenle başladı.

Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, törende, ''Barış için kardeşlik, kardeşlik için barış'' temalı etkinliği, dünyada ve bölgede savaş rüzgarlarının estiği bir ortamda, şehitler nedeniyle yürekleri yanarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her şeye rağmen, barış umuduyla sanatı yücelteceklerini ifade eden Yiğenoğlu, tüm dünyada barışın egemen olması için çalışmak gerektiğini belirtti.

Daha sonra, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Tüm, yazar İpek Ongun'a, etkinlik kapsamında verilen, ''Çukurova Ödülü''nü sundu.

Ongun, değerli bir sanat etkinliğinde ödül almanın kendisini mutlu ettiğini, ancak ödülün kendisi için farklı bir anlamı da olduğunu belirterek, ''Her insan hayatının bir döneminde, hayatını ve yaptıklarını değerlendirerek, bir hesaplaşmaya girer. Bu yüzden, bu ödül benim içimi titretiyor. Ne mutlu bana ki hayatım boşa geçmemiş. Eğer iyi şeyler yapabilmişsek, iz bırakabilmişsek ne mutlu. Bu ödülü, aynı zamanda bana her zaman destek olan eşim adına da alıyorum'' dedi.

Açılışın ardından Büyükşehir Belediyesi fuaye salonunda açılan, fotoğraf sanatçıları Nevzat ve Berrin Hız'ın hazırladığı ''Komşumuz Suriye'' adlı fotoğraf sergisi gezildi.

Çukurova Sanat Günleri kapsamında, 26 Mart tarihine kadar, Suriye'nin Halep kenti ile Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, Anamur, Antakya ve İskenderun'da eş zamanlı olarak, panel, okuma etkinliği, şiir dinletisi, sergi, konser ve söyleşi olmak üzere 94 ayrı etkinlik gerçekleştirileceği bildirildi.