Minik Öğrenciler Huzurevi Ziyaretini Kitaplaştırdı

İlköğretim okulu öğrencileri, ziyaret ettikleri huzurevinde yaşlılarla yaptıkları söyleşileri 'Yaşlanmayan Hayaller' adı ile kitaplaştırdı.

Minik Öğrenciler Huzurevi Ziyaretini Kitaplaştırdı
35 ilköğretim öğrencisinin katılımı ile hazırlanan kitap, çalışmaya konu olana yaşlıların da katılımı ile tanıtıldı.Bursa Nilüfer İlçesi Üçevler Şehit Faik Gökçen İlköğretim Okulu öğrencileri ziyaret ettikleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ndeki yaşlıların anılarını kitaplaştırdı. Üçevler Şehit Faik Gökçen İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencileri, ziyaret ettikleri huzurevinde yaşlılarla röportaj yaptı. Öğrencilerin her bir ilgilendiği yaşlıya; "Geçmişte nasıl yaşadın?, nerelisi? Hangi mesleği yaptın? Bu gün nasıl geçiniyorsunuz? Gençlik yıllarınıza geri dönseniz hangi mesleği yapardınız? Bir anınızı bizimle paylaşır mısınız? İlgilendiğiniz bir hayvanınız var mı?" gibi sorular yöneltti. Öğrencilerin katılımı ile ortaya çıkan “Yaşlanmayan Hayaller” isimli kitabın tanıtımı okulda düzenlenen törenle yapıldı.Programa Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ile Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık’ın yanı sıra il ve ilçe milli eğitim Müdürlüğü yööneticileri ile çok sayıda davetli, huzurevi sakinleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.Programda konuşan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, zamanın su gibi aktığını belirterek, her şeyin sınırı olduğu gibi hayatın da bir sınırı olduğunu, bu sınırlı yaşam içinde öğrenilmesi gereken en önemli duygunun ise 'şefkat' olduğunu söyledi.

Çok farklı ve orijinal bir projeyle bir arada olduklarını ifade eden Kartal, “Öğrencilerimizin hazırladığı bu kitapla artık büyüklerimizin hayalleri yaşlanmayacak. Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutluyorum.” dedi.

Öğrencilerin ortaya koyduğu projenin takdire şayan olduğunu vurgulayan Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, “Büyüklerimiz bizim en büyük değerimizdir. Onların kıymetini bilmek ve büyüklerimize sahip çıkmak en önemli vazifemizdir.” şeklinde konuştu.5/C sınıfı öğrencilerinin çok farklı bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da kitabın torunların dedeler ve ninelerle buluşması olduğunu söyledi.

Öğrencilerin, huzurevine yaptıkları ziyaretler esnasında büyükleriyle gerçekleştirdikleri sohbetleri kitap haline getirdiklerini belirten okul müdürü Osman Aşık ise öğrencilerini yaptıkları güzel çalışmadan dolayı kutladı.5/C sınıfı öğrencilerinin geçen yıl da “Küçük Yazarlar” isimli bir kitap yazdığını hatırlatan sınıf öğretmenleri Esin Akkan da öğrencilerinin “Yaşlanmayan Hayaller” kitabı ile yazmaya devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi ve kendilerine inanan ve destek olan herkese teşekkür etti.Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nden gelen konuklar adına söz alan Selim Kiraz ise böyle bir programda yer almaktan mutluluk duyduklarını, kendilerine değer veren ve böyle bir ortam hazırlayanlara teşekkürlerini ifade etti .