Erciş'te Muhtarlar Kalıcı Konut Hak Sahipliği Konusunda Bilgilendirildi

Van'ın Erciş ilçesinde muhtarlar, kalıcı konut hak sahipliği konusunda bilgilendirildi.

Erciş'te Muhtarlar Kalıcı Konut Hak Sahipliği Konusunda Bilgilendirildi
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda yapılan toplantıya Van Vali Yardımcıları Barbaros Baran ve Nurullah Ertaş, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, AFAD Hak Sahipliği ve Borçlandırma Grup Başkanı İsmail Kaya, AFAD Erciş Sorumlusu Osman Bıhtılı ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıya katılan muhtarlara hak sahipliği ve borçlandırma ile ilgili bilgi veren Kaymakam Ramazan Fani, köylerdeki vatandaşların talep ve taahhütname işlemlerinin 23 Mart 2012 tarihinde sona ereceği belirterek vatandaşların bu süreye dikkat edilmesini istedi. Köylerdeki vatandaşların hak sahipliklerinin 2 yöntemle gerçekleşeceğini belirten Kaymakam Fani, "İsteyen vatandaşlarımıza 5 ayrı aşamada toplam 40 bin TL kredi vereceğiz. İsteyen vatandaşlarımıza da TOKİ tarafından yapılacak kalıcı konutlardanverilecek. Ancak, TOKİ tarafından yapılacak konutlarda vatandaşlarımız 70 bin TL borçlanacaktır" dedi.

İlçe merkezindeki hak sahipliğine de değinen Kaymakam Fani, "Merkezdeki vatandaşlarımıza kredi verilmeyecek. Belirlenen alanlarda TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlarda vatandaşlarımız 75 bin TL borçlanacaktır" şeklinde konuştu.

Köyler için 3 ayrı projenin oluşturulduğunu da vurgulayan Fani, "100, 130 ve 150 metrekare olmak üzere 3 ayrı proje oluşturuldu. Bu projelerden daha büyük ya da daha küçük konut yapmak isteyenlerin ise hazırlatacakları özel projeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayından sonra uygulanabilecektir" ifadesini kullandı.

Muhtarların mülkiyet durumu ile ilgili sorularına da cevap veren Kaymakam Fani, "Tapusu ve elektrik faturası olmadığı için mağdur durumda kalan vatandaşlarımız için muhtarlar ve azalar mülkiyet il muhaberesi düzenleyeceklerdir. Ayrıca, işyerleri yıkık ve ağır hasarlı olan esnafımıza 50 bin TL, orta hasarlı olanlara ise 10 bin TL kredi verilecektir" diye konuştu .