Büyükşehir'den 30 Bin Kişiye Ücretsiz Ambulans Hizmeti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2003 yılında başlattığı Alo 188 Ambulans hizmetinden geçen yıl 29 bin 580 anne adayı hamile kadın ve çoğu yatalak vaziyetteki hasta faydalandı.

Büyükşehir'den 30 Bin Kişiye Ücretsiz Ambulans Hizmeti
Alo 188 geçen yıl ayrıca 30 bin 324 böbrek hastasını diyaliz merkezlerine ve diyaliz sonrasında tekrar evlerine taşırken, 9 bin 57 cenaze de defin alanlarına götürüldü.

Alo 188, Ankaralı anne adaylarına verdiği hizmetle, dar gelirli ve sosyal güvencesi olmayan hamile kadınların başvurduğu bir merkez oldu. Hamile kadınların hiçbir ücret ödemeden, doğum öncesi ebe eşliğinde, gerekli teknik donanıma sahip ambulanslarla hastaneye yetiştirilmesi sağlanırken, doğum sonrasında da bebekleriyle birlikte evlerine dönmeleri temin ediliyor. 24 saat aralıksız hizmet veren Alo 188 Ambulans hizmeti kapsamında, yatalak durumdaki hastalar da sağlık elemanı eşliğinde tedavi görmek amacıyla hastaneye götürülüyor ve tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor. 30 BİN 324 KİŞİ DİYALİZ MERKEZİNE TAŞINDI Alo 188 geçen yıl 30 bin 324 böbrek hastasını diyaliz merkezlerine ve diyaliz sonrasında tekrar evlerine taşıdı. Ambulans hizmeti kapsamında, Alo 188'i arayan diyaliz hastaları, oturdukları semt ve diyalize girdikleri günün merkezce değerlendirilmesine göre yapılan programla, evlerinden alınıp diyaliz merkezlerine götürülmeleri, diyalizden sonra da evlerine rahat ve sorunları giderilmiş olarak dönmeleri sağlanıyor. Alo 188 geçen yıl, cenaze sahiplerinin talebi doğrultusunda, Ankara sınırları içerisinde 9 bin 57 cenazeyi defin alanlarına ücretsiz taşıdı. Cenazelerini Ankara dışına götürmek isteyen ailelere de kolaylıklar sağlayan Alo 188, geçen yıl bin 46 cenazeyi mücavir alan sınırları dışındaki defin alanlarına nakletti .