Gençlik Kolları 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümünü Kutladı

AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları, İstiklal Marşı'nın Kabulü ile 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutladı.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, il binasında düzenlenen kutlama programında konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu, millet olarak, birlikte toplumsal değerlere sahip çıkmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

İstiklal Marşı'nı Mehmet Akif'e yazdıran ecdadın, tarih sayfalarına altın harflerle işlenen Çanakkale Zaferi'nin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade eden Çizmelioğlu, şunları belirtti:

''O günleri gözlerimizin önüne getirdiğimizde vatan, namus ve millet bilinci ile ecdadımızı birlik ve beraberlik içinde tek vücut olarak düşmana karşı koymasını sağlayan duygu, bugün onların torunları olan bizlerin birinci görevi ve gelecek nesillere bırakması gerek bir duygu olmalıdır. İstiklal Marşı'nın yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yılı dolayısı başta Gazi Mustafa Kemal olmak ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.''

Çizmelioğlu'nun konuşmalarının ardından AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile İl Başkanı Süleyman Reyhan da konuştu. Daha sonra Gençlik Kolları üyeleri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sunuldu.

Programa, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci, Tepebaşı ilçe Başkanı Vahap Ata, İl Kadın Kolları Başkanı Fecir Üçkaya, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili genç katıldı .