Diyarbakır Valisi Toprak Açıklaması

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şiddetle, çocuğun yan yana olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Vali Toprak, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Sur Kaymakamlığı'nın ''Sporla Coşuyoruz, Şiddeti Engelliyoruz Projesi''nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen törende, Diyarbakır'da çok sayıda sosyal destek projesinin başarıyla uygulandığını belirtti. Sosyal destek projelerinin yatırım projesi olmadığını vurgulayan Toprak, eğitime büyük katkı sunduğunu bildirdi.

Toprak, spor yapan çocukların asla şiddete bulaşmadığını, sporun insanı her açıdan geliştirdiğini, kişiyi örnek insan haline getirdiğini ifade etti. Diyarbakır'ın göç aldığı için bunun getirdiği sıkıntıları yaşadığını dile getiren Toprak, bu sıkıntıların giderilmesi için çok sayıda kuruluşun çok önemli projelerinin uygulamaya konulduğunu anlattı.

Toprak, önceki gün Diyarbakır'da yaşanan olaylara herkes gibi çok üzüldüklerini de ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bir bayram icra ediyorsak bu bayramın neşe ve coşkuyla kutlanması gerekiyor. Bir bayram ile şiddet yan yana ifade edilebilir mi- Şiddet gösterenler varsa onlar gücünü akıldan, bilimden ve insaniyetten almayanlardır. Bizim görevimiz bu konuda eksiklik varsa bunları tamamlayabilmektir. Şiddetle çocuğun yan yana olması mümkün değildir. Şiddet ortamına çocuklarımızı ve gençlerimizi katarak, emellerini gerçekleştirmek isteyenler varsa bu yol boş bir yoldur, bu beyhude bir yoldur. Bu yoldan vazgeçsinler.

Hepimiz üzüldük, 8-10 araç yandı. Biz hiçbir insanımızın gözyaşının akmaması, hiçbir gencimizin ve çocuğumuzun bir yerinin kanamaması için tedbir aldık. Böylece bunu gerçekleştirmiş olduk. Bizim görevimiz eğitmek, uyarmak, ikaz etmek ve olumsuz noktalardan çocuklarımızı ve gençlerimizi almaktır. Bizler çocuklarımızı, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı olumsuz ortamdan, şiddet ortamından, şiddet sarmalından ve kendi iradesi olmayan olumsuz ortamlardan çekmeye çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bayramı, bayram gibi coşkuyla, sevgiyle, muhabbetle, birlik ve beraberlikle, sevgiyle, halay çekerek kutlama noktasında olduğumuzu ifade ediyorum.''

''Hiçbir şekilde sokaklarda, duvar diplerinde çocuklarımızın ihmale kurban gitmesini istemiyoruz'' diyen Vali Toprak, şöyle devam etti:

''Ben buradan herkese söylüyorum; sokaktaki olaylara seyirci kalmayalım, uyanalım, ikaz edelim, bu noktalarda bulunan çocuklarımızı, gençlerimizi çekip çıkaralım. Düşünebiliyor musunuz bir baba, bir anne çocuğuna nasıl uyuşturucu sattırabilir. Bunun örnekleri var, bunlar çok kötü örnekler. Aynı zamanda insan olmanın bir toplum içinde yaşamanın ve sorumluluk sahibi olmanın gereği olarak bunlara dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Güzel cümlelerle seslenelim, sevgiyi yaşayalım, güzel düşünelim, güzel bakalım, güzel görelim. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi ve insanlarımızı seviyoruz. Bugün demeyelim. Yarın bu hastalık hepimizi alıp götürebilir, geleceğimiz söndürebilir.''

Daha sonra Vali Toprak, proje kapsamında alınan spor malzemelerini öğrencilere dağıttı.
Kaynak: AA