Başsavcılık: Zanlının Tutuklanması Gazetecilik Faaliyetine İlişkin Değil

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli Ö.A.’nın Pozantı Çocuk Kapalı İnfaz Kurumuna ilişkin haber yaptığından dolayı tutuklandığına dair yayınların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akkaya, Ö.A.’nın da içinde bulunduğu şüpheliler hakkındaki soruşturmanın Pozantı Çocuk Kapalı İnfaz Kurumu’na ilişkin yapılan haberlerden yaklaşık üç ay önce başladığını söyledi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığınca ”PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak” (TCK'nın 314/2) suçundan dolayı 55 şüpheli hakkında yapılan soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Ö.A.’nın da aralarında bulunduğu 45 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Akkaya, “Ö.A. ile birlikte 21 kişi ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanmış ve soruşturma halen devam ediyor. Zanlı Ö.A. hakkındaki tutuklama ne Pozantı Çocuk Kapalı İnfaz Kurumuna ilişkin yapılan haberler, ne de gazetecilik faaliyetine ilişkin değildir.” dedi.