Ak Parti Çarşıbaşı İlçe Teşkilatı, Çanakkale Şehitleri'ni Andı

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde AK Parti ilçe başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Ak Parti Çarşıbaşı İlçe Teşkilatı, Çanakkale Şehitleri'ni Andı
Çarşıbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkan Vekili Mehmet Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, Halkın Sesi Partisi İlçe Başkanı Abdullah Kul, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan programda Çarşıbaşı Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinden Aleyna Türk 'Çanakkale Şehitlerine', Hilal Furuncu ise 'Dur Yolcu' adlı şiirleri okudu. Ardından Eğitimci Nevzat Ayan tarafından, 'Çanakkale Geçilmedi' konulu konferans verildi. Konferansını slaytla resimler eşliğinde sunana Ayan, Çanakkale ruhunun nasıl olduğunu, çocuklarımıza nasıl verilmesi gerektiğini belirtti.

Ayan konuşmasına şöyle devam etti: "Bir haftada Çanakkale boğazını geçip İstanbul’u ele geçirme düşüncesinde olan düşman kuvvetleri bunun böyle olmadığı gördü. Öyle inanmışlardı ki boğazı geçeceklerine ve yanlarında gemilere yüklü yeni para bile basmışlardı. Özellikle İngiltere sömürü olarak kullandığı tüm ülkelerden askerleri Çanakkale’ye getirmişlerdi. Ama hiçbir şey fayda etmedi. Türk askerin verdiği süngü, süngüye inanılmaz savaş sonucunda Çanakkale geçit vermedi. Bunun sonucunda TBMM tarafından “Çanakkale geçilmez” ünvanı verilmiştir." şeklinde konuştu .