Ulus Devlet Hastanesi İçin 1 Milyon TL Ödenek Ayrıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Devlet Hastanesi için 2012 yılı yatırım programında 1 milyon TL ödenek ayrıldığını, ihale sürecinin ardından inşaata başlanacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın 'da, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, 2,5 milyon TL proje bedelli Ulus İlçe Hastanesi inşaatı için 1 milyon TL ödenek ayrıldığını, hastanenin 2 bin 230 metrekare kapalı alana sahip olacağını, Ulus ilçe merkezi, 74 köy, Abdipaşa ve Kumluca beldeleri ile birlikte toplam 25 bin nüfusa hizmet vereceğini söyledi.

İlçe genelindeki nüfusun, yaz aylarında iki katına çıktığını belirten Milletvekili Tunç, Ulus Devlet Hastanesi'nin eski binasının, sağlık hizmeti açısından yetersiz ve elverişsiz olduğunu, bu nedenle yeni yapılacak binanın halkın daha kaliteli sağlık hizmet almasını sağlayacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın'da aile hekimliğine geçişle birlikte 57 aile hekiminin halka birinci basamak sağlık hizmeti sunduğunu, hastaneye gelemeyen hastaların ayağına kadar giderek tedavilerinin yapıldığını söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın il merkezi, ilçe ve beldelerinde hastane ve aile sağlığı merkezleri inşa ederek, sağlık alanında büyük yatırımlara imza attıklarını belirtti. Tunç, Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi'nin yapımını tamamladıklarını, Arıt ve Hasankadı Aile Sağlığı Merkezi'nin inşaat ihalelerini gerçekleştirdiklerini, Kayadibi ve Kumluca Aile Sağlığı Merkezi'nin de ihale hazırlıklarının yapıldığını söyledi.

Bartın Devlet Hastanesi'ne ek olarak, 300 yataklı yeni bir hastane inşaatına başlayacaklarını belirten Milletvekili Tunç, hastane yerinin tahsisi ile ilgili çalışmaların ardından ihale sürecinin başlayacağını söyledi. Yapımına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin 2012 yılı içerisinde tamamlanacağını belirten Milletvekili Tunç, Bartın'ı, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da hak ettiği yere taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Tunç, “Bartın'daki sağlık yatırımları nedeniyle başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ olmak üzere hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.