Hak Helal Etmek Kolay Değil, onları En Yüce Mahkemeye Rabbimize Havale Ettim

1999 yılında Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ancak başörtülü olduğu için yemin etmesine izin verilmeyen Merve Kavakçı İslam yıllar süren sessizliğini Ferda Yıldırım'a bozdu.

Hak Helal Etmek Kolay Değil, onları En Yüce Mahkemeye Rabbimize Havale Ettim
Beyaz TV Ana Haber spikeri Ferda Yıldırım 'ın sorularını yanıtlayan Merve Kavakçı İslam yaşadıklarını anlattı.

Yıllar süren sessizliğini bozan ve oldukça ses getiren Merve Kavakçı İslam röportajının tamamı Beyaz Tv ekranlarında yayınlandı. Ferda Yıldırım'ın modere ettiği 'Basın Kulisi 'programında Merve Kavakçı İslam röportajının tamamı yayınlandı.

Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Merve Kavakçı İslam, dönemin Cumhurbaşkanı Demirel ve bazı yetkililerin görevlerini kötüye kullandığını iddia ederken 'Hak helal etmek o kadar kolay değil. En yüce mahkemeye rabbimize havale ettim. 'dedi.

TÜRKİYE YÜZLEŞME DÖNEMİNE GİRDİ

Türkiye'nin artık bir yüzleşme dönemine girdiğini kaydeden Kavakçı 'Yazmam 4 sene gibi bir süre aldı. Başörtüsüz bir çoğunluklu demokrasiyi kendi açımdan anlattım. Ama bugüne gelmek bile zor oldu. Ama bazen yaşanan dravmatik hadiseleri kapatmak istiyorsunuz. İleriye bakıp ilerlemeniz için de bu gerekli oluyor. Ondan sonra da Türkiye'nin olgunlaşması, insanların duyacaklarına hazır olması gerekiyor ki, bir fayda çıksın anlattıklarınızdan ve konuştuklarınızdan. Herhalde artık Türkiye kendiyle yüzleşme dönemine giriyor. Onun için bu zamanın uygun olduğunu düşünüyorum 'dedi. .

O REJİM BULDOZER GİBİ GELİYOR
Yaşadıklarının hayatında bir çok şeyi değiştirdiğini ifade eden Merve Kavakçı 'Herhalde ebediyen hayatınızı değiştiriyor. Bir sistem bir rejim var ve sizin üzerinize buldozer gibi geliyor. Sizden bir kötü örnekleme çıkarmaya çalışıyor. Hem ezerek, hem linç ederek ki bir daha kimse böyle bir şeye kalkışmasın diyerek, o olayı hatırlatma anlamında bir örnek çıkarmaya çalışıyor. 'şeklinde konuştu.

DEMİREL ASKERİ VESAYETE ORTAK OLDU

Merve Kavakçı o dönem bir hukuk cinayeti işlendiğine dikkat çekerek, Demirel ve bazı yetkililerinde görevlerini kötüye kullandığını söyledi. Demirel'in askeri vesayetle işbirliği içinde olduğunu söyleyen Kavakçı 'Ben 99'da mecliste yaşadıklarımızdan sonra belli bir hukuki mücadelenin içinde hep bulundum. Fakat uzun soluklu bir mücadele. AİHM'e başvurdum. Bugünlere baktığımızda, bugünkü demokratikleşme sürecini göz önünde bulundurduğumuzda şimdi geriye dönemli ve Kavakçı olayında bir hukuk cinayeti işlendi. Hukuki bir ayıp var, ahlaki bir ayıp var, meclis kürsüsünün işgal edilmesi söz konusu ve dönemin Cumhurbaşkanının buna körükle gitmesi ve askeri vesayet ortak olması söz konusu. 'dedi.

GÖRVLERİNİ KÖTÜYE KULLANDILAR

Ben Demirel'in beni ajan ve provokatör olarak karaladığı için görevini kötüye kullandığını düşünüyorum. Bu bir karalamadır. İnsanların hayatını karartma projesidir. Aynı şekilde meclis başkanı, aynı şekilde beni milletvekilliğinden düşürdüğünü iddia eden Ömer İzgi, dış işleri müsteşarları ve yetkileri, Houston Baş Konsolosu... Bu insanlar hesap vermeli. Yüzleşmek önemli ama hesaplaşmakta bir o kadar önemli.

BİLDİKLERİNİ ANLATSINLAR

O dönem yaşananlara tanık olan siyasetçilerin bildiklerini anlatması gerektiğini ifade eden Kavakçı 'Siyasetçilerimiz şu anda hayattayken bildiklerini söylemeli. Mesela Demirel, Tansu Çiller, Recai Kutan, Cemil Çiçek, Abdullah Gül bildiklerini anlatmalı ki doğru bilgilere kısa sürede ulaşalım. 'diye konuştu.

Başörtülü kadınların siyasette olmasını çok arzu ettiğini kaydeden Kavakçı 'Başörtülü kadınların kamusal alanda başarılarını göstermesinin zamanı geldi de geçiyor bile. 'dedi.

EN YÜCE MAHKEMEYE SEVK ETTİM
Ferda Yıldırım'ın 'O dönemde sizlere bunları yaşatanlara hakkınızı helal ediyor musunuz? 'sorusuna ise Kavakçı şu yanıtı verdi:
'Böyle bir hesaplaşmaya girmiyorum. Bunu deepfrize attım diyebilirim. Hak helal etmek o kadar kolay değil. En yüce mahkemeye rabbimize havale ettim.'

BEYAZ GAZETE