Erzurum'daki Su Analiz Laboratuvarlarının Kalitesi Tescillendi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin su analiz laboratuvarları, Türk Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK)’ndan tam not aldı.



Erzurum Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde faaliyet gösteren su analiz laboratuvarları, TÜRKAK tarafından akredite edildi.

Suyla ilgili 7 ayrı deneye yönelik olarak gerçekleştirilen akreditasyon süreciyle, Büyükşehir Belediyesi 'nin su analiz laboratuvarlarında yapılan analizler uluslararası geçerliliğe kavuşturulmuş oldu.

Büyükşehir Belediyesi 'nin su analiz laboratuvarlarında önceki gün en son gözden geçirmeyi yapan TÜRKAK denetçileri, gerçekleştirilen idari toplantıda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile bir araya geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, su laboratuvarının akreditasyon almasının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Çeşitli ürün ve hizmetlerin, teknik ya da idari bakımdan gerekli yeterliklere sahip olup olmadığının çok büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Küçükler, 'Türk Akreditasyon Kurumu laboratuvar yeterlik standartlarını denetleyen resmi bir otorite. Böyle bir otoritenin laboratuvarımızı tam not vermesi Erzurum adına bizi sevindirdi. ' dedi

'AKREDİTASYON SAYGINLIK DEMEK '

Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi 'ne bağlı ESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Arıtma Tesisleri 'nde faaliyet gösteren su analiz laboratuvarlarının akredite edilmesi için bir süre önce yapılan başvurunun ardından çok ciddi bir denetim sürecinin başladığını kaydetti.


Küçükler, “Laboratuvarlarımızda gerçekleştirilen denetimlerin son aşaması da tamamlandı. Bilindiği üzere laboratuvar akreditasyonu teknik yeterliliğin güvenilir bir göstergesi olmakla birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde yüksek saygınlığı ifade eder. Laboratuvar akreditasyonu, laboratuvarların yeterliliğinin resmi olarak tanınmasını sağlar, müşteriye güvenilir deney, analiz ve kalibrasyon hizmetlerini belirleme ve seçme sürecinde kolay bir yöntem sunar.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi 'ne ait su laboratuvarlarının da bu çerçevede TÜRKAK denetçilerinden tam not aldığını vurgulayan Küçükler, “Akreditasyon süreci tamamlandı, denetlemeler sona erdi. Bundan sonraki süreç, laboratuvarlarımızda akredite edilen suyla ilgili 7 ayrı deney için akreditasyon belgesi düzenlenmesi olacak.” şeklinde konuştu.

Akredite edilmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi 'ne ait analiz laboratuvarlarının artık uluslararası standartlara kavuşturulduğunu dile getiren Başkan Küçükler, “Bölgemizde şu anda Büyükşehir Belediyemiz dışında akredite edilmiş laboratuvara sahip bir tek belediye yok. Bu nedenle laboratuvarlarımız bölgeden gelen taleplere de cevap verebilir bir nitelikte. Bununla beraber Erzurum 'da bizim yapacağımız analizler, artık uluslararası geçerliliğe sahip olacak.” ifadelerini kullandı.