Birecik'te İlk Kez Gözyaşı Kesesi Tıkanıklığı Ameliyatı Yapıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Devlet Hastanesinde halk arasında gözyaşı kesesi iltihabı ve tıkanıklığı olarak bilinen kronik dakriyosistit hastalığına yakalanan bir hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Uzman doktorlar Süreyya Aköz Arun ve Mahmut Alper Kanmaz'ın gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen kadın hasta, operasyon sonrasında sağlığının gayet iyi durumda olduğunu belirtti.

Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murtaza Çit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplumda azımsanmayacak ölçüde sık rastlanan gözyaşı kanalı tıkanıklığı olarak bilinen kronik dakriyosistit hastalığının tedavisinin sadece cerrahi olarak yapılabildiğine dikkat çekti.

Bugüne kadar açık olarak yapılan ameliyatın, teknolojinin gelişmesiyle endoskopik olarak kapalı şekilde de yapılabildiğine işaret eden Dr. Çit, 'Burundan girilerek yapılan kapalı ameliyat hasta için çok avantajlı olmaktadır. Dışardan kesi ve izin olmaması ve aynı zamanda göz kapağı kasları kesilmediği için göz kapağının gözyaşı pompalama fonksiyonunun korunması hasta için en büyük avantajlardır. Ameliyatın ileri teknoloji ve özellikli cerrahi bilgi gerektirmesinden dolayı bu ameliyat ülkemizde sadece büyük şehirlerdeki üniversite hastanelerinde yapılmaktadır.“ dedi.

Birecik Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştiren ameliyatı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağlık hizmeti alabilme açısından büyük şehirlere gitme ihtiyacının ortadan kalkması için büyük bir adım olarak niteleyen Çit, 'Bu başarının arkasında göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Süreyya Aköz Arun ve KBB Uzmanı Op. Dr. Mahmut Alper Kanmaz bulunmakta. Bu iki uzman doktorumuza ilçemize bir ilk yaşattıkları için teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Op. Dr.Süreyya Aköz Arun ise hekimliğin bir sanat olduğu anlayışı ile çalıştıklarını ve kendilerine verilen destek sayesinde operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti.

KBB Uzmanı Op. Dr. Mahmut Alper Kanmaz ise “Hizmet anlayışı ile çalışan hastaneler arttığı sürece ülkemizde atıl bölge olarak bilinen Güneydoğu Anadolu Bölgesi sağlık hizmeti açısından büyük şehirleri aratmayacak duruma gelecektir.“ ifadelerini kullandı.