Belediye ve Mmo Arasında Protokol İmzalandı

Manisa Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası arasında 2012 yılı içerisinde asansörlerin kontrol ve muayenelerinin oda tarafından gerçekleştirilmesi doğrultusunda protokol imzalandı.

Belediye ve Mmo Arasında Protokol İmzalandı
Protokol törenine Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, MMO Manisa İl Temsilcisi Hakkı Bayraktar ve MMO İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, odanın A Tipi Muayene Kuruluşu olduğunu belirterek, protokol çerçevesinde 2012 yılı sonuna dek Manisa il merkezinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 asansörün kontrol ve muayenelerinin odanın uzman personelleri tarafından yapılacağını söyledi. Başkan Ergün şöyle konuştu, “5 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 'nde gerçekleştirilen değişiklik kapsamında 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren ülkemizdeki tüm asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin Akredite Muayene Kuruluşları eliyle gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu çerçevede, kendisi de A Tipi Muayene Kuruluşu olan Makine Mühendisleri Odası aracılığıyla asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılmasına başlanmıştır. İmzaladığımız protokolle 2012 yılı sonuna kent merkezimizdeki yaklaşık 2 bin 500 asansörün kontrolleri, odanın uzman personelleri tarafından yapılacaktır. Burada altını çizmek istediğimiz husus protokole göre asansörlerin yıllık kontrolünün 100 TL karşılığında yapılmasıdır. Bu bedel MMO Asansör Kontrol Merkezi tarafından toplanacaktır. Belediyemiz bu ücretten hiçbir pay almamaktadır. Kat sayısına göre bu sayı değişiklik arz etmektedir. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyor. Hem apartman yöneticilerimizin hem de apartman sakinlerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini temenni ediyorum” diye konuştu.

ASANSÖRLERDEKİ KIRMIZI ETİKETE DİKKAT

Makine Mühendisleri Odası Manisa İl Temsilcisi Hakkı Bayraktar da imzalanan protokolle sürdürülecek olan çalışmaların, vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürdürebilmesine katkı sunacağını belirtti. Bayraktar şöyle konuştu, “Burada en önemli görev apartman yöneticilerine düşmektedir. Yöneticilerin yapacağımız kontroller sonucunda asansörlerde tespit edeceğimiz kontrol ve muayene raporları ile kendilerine ileteceğimiz eksik ve kusurların giderilmesi konusuna hassasiyet göstermelerini diliyoruz. Çünkü bu konu, apartman sakinlerinin can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta da asansörlerde tespit edilen kusurların giderilmemesi halinde, protokole taraf belediyemizin söz konusu asansörü kapatma yetkisi olmasıdır. Bizler kullanıma uygun olmayan asansöre 'kırmızı etiket ' yapıştıracağız. Bu etiketi gören vatandaşlarımızın asansörü kullanmamalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu. Açıklamaların sonunda her iki tarafta protokolü imzalayarak, her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni etti.
Kaynak: İHA