Bakan Yıldız: Ham Petrol ve Dövizdeki Dalgalanmalar Bizi Zora Sokuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ham petrol ve dövizdeki dalgalanmaların kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Bakan Yıldız: Ham Petrol ve Dövizdeki Dalgalanmalar Bizi Zora Sokuyor
Elektrik ve doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı konusunda ise Bakan Yıldız, Mart ayını değerlendireceklerini ifade etti.

Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni'ne katılmak üzere Kayseri 'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici 'yi makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, bugüne kadar elektrik ve doğalgaza zam olacak mı olmayacak mı diye hep konuşulduğunu anımsattı. 29 Şubat 'ın geride kaldığını ifade eden Yıldız, “Gerek ham petrol gerekse doğalgaz ve döviz fiyatlarının bizi zorladığını söyleyebilirim. Her ay bunu kendi içerisinde değerlendiriyoruz. Buradaki amacımız, zorlu kış şartlarında vatandaşlarımızın bu hizmetlerde kesintiye götürmemektir. Asıl gündemimiz bu.” şeklinde konuştu. Doğalgaz fiyatlarını, bulunduğu ay, elektrik fiyatlarını ise her 3 ayda bir değerlendirdiklerini belirten Bakan Yıldız, “Bu açıdan 3 ay geride kaldı. Mart ayı ne olacak bunu da değerlendiriyoruz. ' dedi.

Ham petrol fiyatlarının, hak ettiği yerde olmadığına inandığını vurgulayan Yıldız, bazı istikrarsızlıklardan kaynaklanan spekülatif hatta manipülatif fiyat dalgalanmaları olduğunu söyledi. “Bu primer dalgalanmaların bize yük olduğunu söyleyebilirim” diyen Yıldız, gerek ham petrol ve buna bağlı olarak formülize edilen doğalgaz fiyatlarının bundan etkilendiğini kaydetti.