Yaşlılar Haftası Dolayısıyla, Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu

Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Yaşlılar Haftası Dolayısıyla, Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu
Çelenk sunumuna; Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü personeli ve Huzur Evi'nde kalan yaşlılar katıldı. Çelenk sunumu sonrası bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt, gönüllü kuruluşlar ve vatandaşların katkılarıyla yaşlıların daha iyi yaşama koşulları sağlayabileceklerini söyledi. Bozkurt, yaşlılığın her insan için ayrı bir anlam ve önem ifade ettiğini belirterek, "Yaşlılarımız; geçmiş ilebugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklarımızıdır" diye konuştu.

Yaşlılık döneminin sevgi ve saygı gerektirdiğine işaret eden Bozkurt, şunları söyledi: "Yaşlılarımıza sevgi ve saygı göstermeliyiz. Bu hem görevimiz hem de borcumuzdur. Yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi, hayata katılımının sağlanması gerekir. Ömrünü topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanlarımızın, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara da bu hizmeti, imkanlar ölçününde devletimiz "Sosyal Devlet" ilkesiçerçevesinde sunmaktadır. Bakanlığımız bu hizmetleri; huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri, özel huzurevi ve özel bakım merkezleri aracılığıyla yaşlıya saygı çerçevesinde hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırarak sürdürmektedir. "