Seyhan Belediyesi Başkanı Azim Öztürk'den Açıklama

Seyhan Belediyesi Başkanı Azim Öztürk, Kıyı Kent Evleri kentsel dönüşüm çalışmasıyla 2 bin 610 konut inşa edeceklerini bildirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Öztürk, Seyhan Otel'de yaptığı açıklamada, Adana'nın deprem kuşağında bulunduğunu, Seyhan'da 106 bin 498 bina bulunduğunu ve bu yapıların yüzde 64'ünün mevzuata aykırı olduğunu kaydetti.

Kalan yüzde 36'lık kesimin yarısının 15 yıl önce, yani deprem yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden önce yapıldığını kaydeden Öztürk, şöyle devam etti: ''Kısaca halen Seyhan'da güvenli bir şekilde oturabileceğimiz bina sayısı ve oranı yüzde 15-20 civarındadır. Tek kelimeyle durum vahimdir. Adana'da şehircilik tarihinin en önemli hamlesi kabul edilen Kıyıkent Evleri Projesi'nin Başbakanlık TOKİ nezdindeki ihalesi, 7 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Kentsel dönüşüm projemizin yapım ihalesini Adanalı bir firmanın almasını tercih ederiz. İnşaatlar için gerekli temel malzemeler ve çalışacak işçi noktasında, bu işin katma değerinin de Adana'da kalması adına ihaleyi Adana merkezli bir firmanın almasını tercih ederiz. Kısaca şehrin tümünü ilgilendiren böylesi önemli bir çalışmayı Adanalı bir firma eliyle yapmak projemizi taçlandıracaktır.'

Adana'nın en önemli problemini ''çarpık ve düzensiz yapılaşma'' olarak gösteren ve bu meselenin çözümlenmesiyle şehrin sınıf atlayacağını belirten Öztürk, şöyle devam etti: ''Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Barış ve İsmet Paşa mahallelerinde 32 hektar alanı kapsamaktadır. Kıyıkent Evleri Projesi ile 2 bin 610 konut inşa edeceğiz. Yeni yerleşim alanında alış veriş merkezi, kafe, restoran, çarşı, cami, market ve sosyal tesisler bulunacak.

Alanda 5 tip konut bloku inşa edilecektir. Bunlar, 2+1, 3+1 ve 4+1 türünde olacaktır. Konutlar brüt 119,22 metrekare ile 188,51 metrekare arasında değişecektir. Proje şekillenirken yeni konutların ağırlıklı olarak dört bir yanının yeşil alan olmasına dikkat edildi. 'Yeşilin kalbinde, huzurun ortasında' sloganıyla projelendirilen yeni konutlar, klasik sosyal konut anlayışından tamamen farklı bir konseptte tasarlandı. Yeni konut sahiplerinin her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan sosyal tesislerde yaşayanların aileleriyle birlikte keyifle vakit geçirebilecekleri bir tarz geliştirildi.''
Kaynak: AA