Ovakent İlköğretim, TÜBİTAK’ta Ödemiş’i Temsil Ediyor

Ödemiş’e bağlı Ovakent beldesi Merkez İlköğretim Okulu öğrencileri, Fen ve Teknoloji öğretmeni Sezen Şentürk rehberliğinde TÜBİTAK’ın düzenlediği öğrencilerin bilimsel düşünme ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan "Bu Benim Eserim" projesi ile ilçelerini temsil etmeye hak kazandılar.

Ovakent İlköğretim, TÜBİTAK’ta Ödemiş’i Temsil Ediyor
Öğrencilerin hazırladığı projelerden ikisinin bölgede yapılan elemelerde elendiği fakat, İpek Doğan ve Sevim Yıldırım'ın hazırladığı 'Var Mısınız Bitki ve Hayvan Artıklarıyla Okulumuzu Aydınlatmaya? ' adlı projenin Bölge Çalışma Grubu tarafından kabul görerek finale kaldığı bildirildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Buldan öğretmen ve öğrencileri kutlarken, “Okulumuz öğretmenlerinden Sezen Şentürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize, sınırlı imkanlara rağmen çocuklarımızın ufkunu genişlettikleri için velileri adına teşekkür ediyorum, kutluyorum. TÜBİTAK gibi Türkiye 'nin saygın bir bilimsel kuruluşun düzenlediği yarışmada, Ödemiş'i temsil eden iki okuldan birisi olmak bizi gururlandırdı. Ayrıca okulumuz, geçen yıllarda da ipek böceği yetiştirme çalışmasıyla örnek olmuş ve o günden beri beldemizde ipek böceği yetiştiren aile sayısı artmıştı ' dedi.

Bitki ve hayvan artıklarından elde edilen biyogazın yakılıp, suyu buhara dönüştüren ve buhar türbininin dönmesiyle elektrik enerjisi elde etmeyi sağlayan projenin, Ödemiş ve çevresinin tarım ve hayvancılıkla uğraşmasından hareketle geliştirildiği bildirildi.
Kaynak: İHA