18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Espiye'de Kutlandı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Espiye ilçesinde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Espiye'de Kutlandı
Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Törende, günün önemini belirten bir konuşma yapan Kıdemli Çavuş Birol Uysal, Çanakkale Zaferi'nin, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanı olduğunu vurguladı.

Bu destanı yazan binlerce şehidin ''Çanakkale Geçilmez'' gerçeğini ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini, şartlar ne olursa olsun, kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğine dikkat çeken Uysal, ''Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren, vatanımızı ve istiklâlimizi sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, minnet ve rahmetle, anıyoruz'' diye konuştu.

Törene, Espiye Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şahin, Belediye Başkan Vekili Nazım Özkul, Emniyet Müdürü E. Tayfun Hoşdil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Durmuş, Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA