Rektör Özdemir, Öğrencilere Mevlana Hoşgörüsünü Anlattı

Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) öğrencileri, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. İbrahim Özdemir 'den Hz. Mevlana 'nın hoşgörüsünü dinledi. Prof.Dr. Özdemir, yayınlanmış kitabı 'Mevlana ve Konfüçyüs 'den bazı bölümleri ZEP öğrencileriyle paylaştı.


Özdemir, “Hz. Mevlana, asırları kuşatan en önemli değerleri, her seviyeden insanın anlayabileceği şekilde ifade etmiştir. Özellikle onun 7 öğüdü üzerinde çok düşünmek gerekir. 'Şefkat ve merhamette güneş gibi ol' diyen Hz. Mevlana 'nın burada neden güneş temsilini kullandığı çok önemlidir. Güneş, bütün insanları, hatta bütün yaratılmışları aydınlatır. Hiç ayrım yapmaz. Müslümanı, Hristiyanı, Yahudiyi, kısacası herkesi kuşatır. Öyleyse insanlar, şefkat ve merhamet göstermede hiç ayrım yapmadan herkesi kuşatmalıdır. Sizler de geleceğin aydınlık güçlü çınarları olarak herkese şefkat ve merhametle muamele edin, insanlar arasında ayırım yapmayın. Engin bir hoşgörü ile tüm insanlığı kuşatın.” diye konuştu.


Prof. Dr. İbrahim Özdemir 'in söyleşisini koordine eden ZEP eğitmenleri Didem Rumeysa Sezginer ve Yıldız Duman, “Öğrencilerimizin sorularını samimiyetle yanıtlayan Prof. Dr. Özdemir, bizleri dünya bilgelerinden Konfiçyüs ve Hz. Mevlana 'nın asırları kuşatan öğretilerine engin bir düşünce yolculuğuna çıkardı. Eşsiz değerlerin aydınlık ikliminde gerçekleştirilen bu Mevlana sohbeti, birçok konuda farkındalığımızı arttırdı.” dedi..