Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Bolu'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin 2023 vizyonuna ilişkin, ''Türkiye, o gün bugüne göre siyasette de ekonomide de daha güçlü olacak çünkü o gün çok daha şey yapma imkanına sahip olacağız'' dedi

Partisinin Bolu 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği 4. Olağan Kongresi'ne katılan Ergün, Türk milletinin eğitimin 12 yıla çıkarılmasına itiraz etmediğini, herkesin çocuğunu okutmak istediğini söyledi. Anne ve babaların çocuklarını üniversiteye de göndermek istediklerini ifade eden Ergün, ''Üniversiteye nasıl gidecek? Liseyi bitirdikten sonra gidecek, 12 yıl okumaz ise liseyi bitiremez. 4 yıl da üniversite okuyacak, olacak 16 sene. 'Çocuğum yüksek lisans, doktora yapsın' diye uğraşıyor insanlar. Oldu mu sana 20 sene? İnsanlar mümkün olsa çocuklarını 20 sene okutmak istiyorlar'' diye konuştu.

''Yanlışları dik duruşumuz ile hallettiysek siyasete müdahale etmek, darbe yapmak, muhtıra vermek, iktidar partisini kapatmaya çalışmak gibi bir şey kimsenin aklından geçebilir mi?'' diyen Ergün, şöyle devam etti: ''Önümüzdeki yıllarda aklına gelemeyecek bile böyle bir şey... Böyle antidemokratik, hukuk dışı bir şeyin kimsenin aklına gelemeyeceği bir ülke inşa ediyoruz. Birinin aklına gelirse kazara darbe yapmak, muhtıra vermek, iktidar partilerine veya antidemokratik müdahalelerde bulunup kapatmaya çalışmak, o aklına gelen adam durup kendi kendine soracak. 'Benim aklımdan zorum mu var, aklıma nereden geldi böyle şeyler, herhalde aklımdan zorum var, doktora görüneyim' diyecek. Böyle bir Türkiye inşa etmemiz lazım, onu inşa ettik.'' 2023 yılında Türkiye'nin milli gelirini 750 milyar dolardan 2 trilyon dolara çıkaracaklarını belirten Ergün, ihracatın 500 milyar dolar olacağını ve Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi haline geleceğini söyledi.

Türkiye'nin AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı döneminde çok şey kazandığını anlatan Ergün, ''Türkiye, o gün bugüne göre siyasette de ekonomide de daha güçlü olacak, o günün eğitim, sağlık, sosyal güvenlik hizmetleri, yolları, parkları, o günün şehirleri bugünkünden çok daha muhteşem bir değişime tabi tutulacak çünkü o gün çok daha şey yapma imkanına sahip olacağız. İşte AK Parti böyle bir dönüşümü başlatmış bir partidir. Milletle beraber olalım, 2023'ün Türkiye'sini, güçlü muhteşem Türkiye'sini hep birlikte inşa edelim. Önümüzdeki 10 yılı da Allah'ın izniyle hep birlikte inşa edeceğiz. Yeter ki birliğimizi, bütünlüğümüzü halkla devam ettirelim'' dedi. Kongrede 521 delegeden 362'sinin oyunu alan Ömer Sayın yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday İsmail Gezgin ise 156 oy aldı.
Kaynak: AA