Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kürtçe Şarkılar Eşliğinde Kutlandı

Hakkâri’de öğretmen okullarının 164.kuruluş yıldönümü düzenlenen törende Kürtçe ve Türkçe şarkıları eşliğinde kutlandı.

Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kürtçe Şarkılar Eşliğinde Kutlandı
İl Kültür Merkezi'nde Hakkâri Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa Vali Muammer Türker, Yardımcısı Abdullah Şen, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Şaban Güldal, 'Anadolu öğretmen liseleri, öğretmen okullarının devamı niteliğinde olan bugünkü eğitim fakültelerinin alt yapısı durumundadır. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve nesillerin yetiştirilmesindeki önemi düşünüldüğünde Anadolu öğretmen liselerinin eğitimde ne denli önemli olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. ' dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi sahnelendi. Öğrencilerin Kürtçe şarkı söylemesi salondan büyük alkış aldı. Program, Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi müzik dinletisi son buldu.