Dörtyol’a Teknoloji Fakültesi Kuruluyor

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun, Dörtyol ilçesine Teknoloji Fakültesi kurulacağını haber vermesi yörede büyük bir heyecan uyandırdı.

Dörtyol’a Teknoloji Fakültesi Kuruluyor
İlçeye Teknoloji Fakültesi 'nin kurulmasının, gelecek öğrenci potansiyeli ile birlikte bölge esnafı açısından da büyük bir katma değer sunacağını dile getiren Türkoğlu, ayrıca 500 yatak kapasiteli yeni bir öğrenci yurdunun da inşasına başlanacağını belirtti.

Dörtyol 'da kurulacak olan Teknoloji Fakültesi hakkındaki kararın Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte bölgedeki vatandaşlar da büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Türk toplumunun arzu edilen hedeflere ulaşmasının yolunun, eğitim standartlarının en ileri seviyeye çıkarılmasından geçtiğini vurguladı. Türkoğlu, şunları söyledi: “Sanayi hamlesinin göz alıcı bir şekilde gerçekleştiği metropol şehir hüviyetindeki Dörtyol, bu iktisadi kalkınmaya paralel olarak göç almaya başlamıştır. Bölgenin demografik yapısındaki değişim, eğitimden sağlığa kadar her alanda hizmet noktasındaki dönüşümün dinamizmi olmaktadır. Hayat standardının yükseltilmesi, insana yapılan yatırımın derecesi ile ilgilidir. Bu açıdan bölgede hızlı sanayileşme ile birlikte, nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak olan eğitim kurumlarının varlığı zaruret arzetmektedir. Nitekim Dörtyol 'a kuracağımız Teknoloji Fakültesi, bölgedeki fabrikaların, firmaların ihtiyacı olan nitelikli işgücünü karşılayacaktır.”

Türkoğlu, Dörtyol 'a Teknoloji Fakültesi 'nin kurulmasına yönelik üstün gayret ve çabaları nedeniyle Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder 'e de şükranlarını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Dörtyol 'a Teknoloji Fakültesi 'nin kurulması için yürütülen koordineli ve planlı çalışmaların semeresini aldıklarını ifade eden Türkoğlu, “AK Parti 'nin yükselen başarı grafiğinin altındaki o büyük sırrın ve milletin teveccühünü kazanma noktasındaki tılsımın, insanı merkeze alan bir medeniyet tasavvurundan ve hizmete endeksli bir siyaset şuurundan ileri geldiği aşikârdır.” dedi.