'Türkiye’de Zaman' Sergisi 1600 Yıllık Köprüde Sergileniyor
Zaman Gazetesi’nin 25.kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Anadolu turuna çıkan "Türkiye’de Zaman / Time in Turkey" fotoğraf sergisinin bu ayki durağı Adana.

Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Yurt Haberleri Müdürü Selim Budak ve Adana Bölge Temsilcisi Bilal Öğütçü 'nün eşliğinde sergiyi gezen davetliler, fotoğrafların Adana 'da sergilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Zaman Gazetesi 'nin Türkiye 'de objektif gazeteciliği en iyi yapan basın yayın organlarının başında geldiğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş, 'Türkiye 'de Zaman fotoğraf sergisi ülkemiz adına yapılmış güzel bir kültürel etkinlik. Başarılarının devamını diliyorum ' dedi. Adanalı sanatseverlerin en çok ilgisini Michel Vanden Eeckhoudt 'un Toros dağlarındaki yörük fotoğrafları çekti.
Her fotoğrafçının birer fotoğrafının yer aldığı ana sergi Sabancı Merkez Camisi yanındaki Merkez Park 'ta yer alınken, kapalı mekan fotoğrafları Seyhan Kültür Merkezi 'nde sergileniyor.
Beş fotoğrafçının fotoğraflarının bulunduğu ikinci dış mekan sergisi ise tarihi Taşköprü üzerinde. Rena Effendi, Davide Monteleone, Guillaume Herbaut, Michel Vanden Eeckhoudt ve Steve McCurry 'nin Türkiye 'de Zaman projesi için çektiği fotoğraflar, halen dünyanın şehir içi trafiğinde kullanılan en eski köprüsü özelliğine sahip Taşköprü üzerinde sergileniyor.
Roma dönemi eserlerinden olan ve milattan sonra 384 yılında Seyhan Nehri üzerine Mimar Auxentus tarafından yaptırılan Taşköprü 'deki sergi Adanalılar tarafından ilgiyle geziliyor. Sergiler Mart ayı sonuna kadar açık kalacak.
