AB Heyeti, Başkan Çetin’i Ziyaret Etti

AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Programı kapsamında Türkiye’ye gelen İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya heyeti, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i makamında ziyaret etti.

AB Heyeti, Başkan Çetin’i Ziyaret Etti
AB Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Programı kapsamında Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından düzenlenen 'Ailelerin Çevreye Uyumunu Öğrenmesi' (LIFE) projesi bir çok ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye, Yunanistan, İtalya, Romanya ve Portekiz ortaklığı ile yürütülen proje kapsamında Pursaklar 'ı ziyaret eden 39 kişilik AB heyeti, Kaymakam Salih Bıçak ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin 'i makamlarında ziyaret ederek, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler. Bıçak ve Çetin de Pursaklar hatırası olarak AB heyetine hediye verdiler.

Pursaklar Kaymakamlığı ve Pursaklar Belediyesi tarafından desteklenen projenin amacını; ailelerin, dolaylı olarak da çocukların ve çevredekilerin doğaya karşı duyarlılığını artırmak oluşturuyor. Teorik bilgilerden ziyade, pratiğe aktarmak üzere çalışmalarını yürüten Pursaklar Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge grubu, gelen heyete ilçeyi gezdirerek bunun yerinde görülmesini sağladı. Heyet, Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak 'ı, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin 'i, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, hem Pursaklar hakkında bilgi aldı hem de kendi ülkeleri hakkında yetkilileri bilgilendirdi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçe hakkında heyeti bilgilendirerek onlara belediyenin projelerini anlattı. Başkan Çetin, Dedeler ve Nineler 2. Bahara Koşuyor, Kitap Okuma Kampanyası, Dede Torun Evi, Nezaket Okulu gibi projeler hakkında heyete bilgi verdi. Heyettekiler, projeleri beğendiklerini ifade ederek, Başkan Çetin 'e, kendilerini gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Ziyaretlerin ardından düzenlenen programda, Türk kültürüne özgü yiyecekler ve gelenekler heyete tanıtıldı.