Hanımeli İhtiyaç Bankası Üçüncü Yılına Girdi

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin seçim öncesi broşürlerinde yer alan ve bir sosyal tesisten, bir pazar yerinden, bir üst geçitten maddi olarak küçük ama manevi olarak daha önemli dediği Hanımeli ihtiyaç bankası üçüncü yılına girdi.

Hanımeli İhtiyaç Bankası Üçüncü Yılına Girdi
3 Şubat 2010'da muhteşem bir kalabalıkla açılışı yapılan Hanımeli İhtiyaç Bankası tamamlandığı 2 yılda toplam 50 bin parça eşya dağıttı. 7 bin kişi Hanımeli'ne yardımda bulunurken 6 bin ihtiyaç sahibi de bu yardımlardan faydalandı.

Ramazan aylarında toplamda 2500'e yakın gıda paketi dağıtan Hanımeli İhtiyaç bankası Anamur Köyleri'ne ve çevre belediyelere de yardımlar gerçekleştirdi. 5 bin çift erkek, çocuk ve bayan ayakkabısı dağıtan hanımeli toplam 15 bin paket çay, salça, un, bulgur, mercimek, pirinç gibi içerikli gıda dağıttı. 400 kg un, 300 kg tavuk, 200 kg'a yakın da et dağıtan ihtiyaç bankası ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmayı sürdürdü.

7 engelli aracı, 4 hasta yatağı, 42 gelinlik, 23 sünnet kıyafeti, 100 koltuk takımı, 37 fırınlı ocak, 49 buzdolabı, 60'a yakın soba, 80'e yakın vitrini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran hanımeli gönüllü bayanların faaliyetleriyle çalışmalarını yürütüyor.

Belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, hayır sahiplerinin katılımıyla Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Hanımeli İhtiyaç Bankası'nın 2.kuruluş yıldönümü kutlandı. Hanımeli ihtiyaç bankası'nı tanıtan, anlatan ve yardım çalışmaları hakkında görüntüler olan yaklaşık 35 dakikalık video gösterimi ilgiyle izlendi.


Hanımeli İhtiyaç Bankası proje Sorumlusu Nilgün Ayhan yaptığı konuşmada bu anlatılanların faaliyetlerin sadece bir kısmı olduğunu, yapılan yardımların anlatmakla bitmeyecek kadar fazla olduğunu belirtti.

Almanya'nın Bingen şehrinden de 20 koli oyuncak ve 20 koli kırtasiye malzemesi desteği sağlandığını belirten Ayhan, Başkan Mehmet Türe'ye böyle büyük ve önemli bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür etti.


Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada tüm hayır sahiplerine teşekkür ederken, Hanımeli'nin hiçbir ayrım gözetmeksizin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığına vurgu yaptı.

Başkan Mehmet Türe tüm çalışmaların kayıt altına alındığını belirterek, veren el ile alan elin birbirini görmediğini söyledi. Türe amacın sadece Allah rızası olduğunu ifade ederek, Anamurlular'ın bu projeye sahip çıktığını ifade etti.