Zabıt Katibi, Hukuk Fakültesini Kazandı

Tokat Adliyesi'nde 4 yıldır zabıt katibi olarak çalışan Salih Öter, Isparta Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Zabıt Katibi, Hukuk Fakültesini Kazandı
Tokat Adliyesi'nden Isparta Adliyesi'ne tayini çıkan Zabıt Katibi Salih Öter için Beyoğlu Restaurant'ta düzenlenen veda yemeğine Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Cumhuriyet Savcısı Şerife Ilgın Yıldızturan, Cumhuriyet Savcısı Hacı Mustafa Akbulut, Hakim Ülkü Sevinç ile Tokat Adliyesi personeli katıldı.

Başsavcı Gültekin yemekte yaptığı konuşmada, görevde olduğu 15 yıllık süre içerisinde hem amir hem de memur sınıfından iki prototip insan tanıdığını belirterek, 'Bunlardan bir tanesi, vaktinde mesaisine gelip işlerini bitirmeye çalışan, işi olduğunda mesai gözetmeyen, hafta sonları dahi gelip çalışabilen ve işini bitirdikten sonra daireden ayrılan, arkadaşlarına yardım eden, taşın altına elini koyan, dürüst, sevimli, adam gibi adam amir-memur tipi. İkinci tip de mesaisine zamanında gelmeyen, 'ne zaman çalıştığım yerden ayrılabilirim, ne zaman gidebilirim, kendi işimi diğer arkadaşıma nasıl yaptırabilirim, hafta sonu gelmeyeyim, sorumluluğumu başkasına nasıl yüklerim' diye düşünen amir-memur tipidir. Ben bunların her ikisini de gördüm. Şimdi Salih arkadaşımız bu gruplardan birincisini temsil ediyor. Kendisi çalışkan, arkadaşlarına yardım eden, arkadaşları tarafından da sevilen bir kardeşimiz. Biraz önce, bayağı iyi bir kalabalığın yemeğe katıldığını kendisine söylediğimde, 'Ne yapayım Başsavcım, seviliyorum' dedi. Ben kendisine başarılar diliyorum ve başarılı olacağına olan inancım da tamdır ' dedi.

Zabıt Katibi Salih Öter ise zabıt katipliğinin yanında hayatı da burada öğrendiğini belirterek, 'Hedeflerimin ve hayallerimin peşinden koşmasını da burada öğrendim. Şimdi bu hedefler uğruna aranızdan ayrılmak zorundayım. Bu kadar güzel bir çalışma ortamından, sizlerden ayrılacağım için, gerçekten çok; ama çok üzgünüm. Benim için bu organizasyonu düzenleyen bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Yalnız olmadığımı bana bir kez daha gösterdiniz ' diye konuştu.

Başsavcı Gültekin konuşmaların ardından Soruşturma Katibi Salih Öter'e günün anısına Tokat'ın tarihi mekanlarının yer aldığı bakır kaplamalı tablo hediye etti.
Kaynak: İHA