Vali Savaş: İlimizde 463 Hekim Görev Yapıyor

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, ilde 177 uzman hekim, 85 aile hekimi, 50 diş hekimi ve 151 pratisyen hekim olmak üzere toplam 463 hekim ve çeşitli alanlarda görevli bin 646 sağlık personelinin görev yaptığını açıkladı.

Vali Savaş: İlimizde 463 Hekim Görev Yapıyor
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Vali Savaş hekimlerin dünyanın en zor ama en onurlu işlerinden birini yaptıklarını belirterek, 'Hhekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisinin, tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesi olduğuna işaret eden Vali Savaş, insanların gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarına, bu bağlamda kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlere ve tüm sağlık personeline büyük görev düştüğünü kaydetti.

Ülkede birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da inanılmaz bir dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Vali Savaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye'de sağlık alanında uygulamaya konulan stratejiler neticesinde bugün tıp alanında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır. Yapılan başarılı çalışmalar neticesinde ülkemiz; Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa gibi yakın coğrafyasının sağlık alanındaki cazibe merkezi haline gelmiştir. Üstlendikleri büyük sorumluluğun farkında olan hekimlerimizin ve sağlık personelimizin, çeşitli sıkıntıları olmasına karşın, insanların kendilerine hayatlarını emanet ettiklerinin bilinciyle fedakârca çalıştıklarına gönülden inanıyorum.”