Türkiye-Kazakistan İlişkileri 25-26 Mayıs Tarihlerinde Gümüşhane’de Konuşulacak

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ün himayelerinde gerçekleştirilecek olan “Türkiye-Kazakistan İlişkileri’’ konulu uluslararası toplantı 25-26 Mayıs tarihlerinde Gümüşhane’de yapılacak.

Türkiye-Kazakistan İlişkileri 25-26 Mayıs Tarihlerinde Gümüşhane’de Konuşulacak
Türkiye ile Kazakistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıl dönümü dolayısıyla Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Üniversitesi ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından ortaklaşa 25-26 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantı öncesinde Milletvekili Üstün, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymabayev 'i makamında ziyaret etti.

Türkiye–Kazakistan ilişkilerinin siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal boyutunun değerlendirileceği programa siyasiler, akademisyenler ve gazetecilerin katılacağını kaydeden Milletvekili Üstün, Türk ve Kazak halklarının dil, tarih ve kültür birliği bulunan, ortak köklere sahip iki millet olduğunu ifade ederek, Kazakistan ile ilişkilerin Türk dış politikasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Ziyaret sırasında, Milletvekili Üstün 'ün 25 -26 Mayıs 2012 tarihlerinde Gümüşhane 'de gerçekleştirilecek olan “Türkiye - Kazakistan İlişkileri” konulu uluslararası toplantıya davetini kabul eden, Büyükelçi Janseyit Tüymebayev programa katılacağını söyledi.

Türkiye'nin, Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu belirten Janseyit Tüymebayev, “Kazakistan bağımsızlığını kazanmasının ardından geçen kısa sürede çok büyük başarılara imza atmış, uluslararası arenada güçlü bir konuma kavuşmuştur. Kazakistan'ın bu başarısında Türk müteşebbislerinin büyük katkıları olmuştur” dedi.

Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından iki ülke arasında çok sayıda anlaşma imzalandığını belirten Tüymebayev, iki ülke arasında işbirliği temeline dayanan siyasi ve ekonomik bir anlayışın hakim olduğunu söyledi.
Kaynak: İHA