Türkiye’de Ab Standartında Süt Üreten Çiftliklerin Yarısı Denizli’de

Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın "Türkiye’de AB Standartında Süt Üreten Onaylı Çiftlikler" raporunda açıklanan 14 çiftliğim yedisinin Denizli’de olduğunu söyledi.

Türkiye’de Ab Standartında Süt Üreten Çiftliklerin Yarısı Denizli’de
Raporun Denizlili işadamlarının dünya standartında çalıştığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Aydın, “Sektör çeşitliliğine dikkat çekmeye çalıştığımız bu dönemde aldığımız bu haber, çabalarımızın karşılıksız olmadığını gösterdi. Hayvancılıkta kaliteli bir çizgi yakalamış olan Denizli 'nin sorumluluğu asıl şimdi başlıyor. ' dedi.

Denizli 'nin hayvancılıkta cazibe merkezi olabilmesi için “damızlık süt sığırcılığı üssü” ilan edilmesini istediklerini belirten DİAD Başkanı Aydın, “Modern hayvancılık kurallarına göre il ve ilçelerde gerçek giriş çıkış ve nakil kontrolleriyle kalitenin daha yukarı seviyelere taşınmasını istiyoruz. Bu listenin yarısını oluşturan işletmelerimizin oluşmasında emeği geçen başta işadamlarımıza ve Tarım İl Müdürlüğümüz'e, şehrimizi Avrupa liglerine taşıdığı için teşekkürü bir borç biliyoruz. ' şeklinde konuştu.

Söz konusu raporda Denizli 'de AB standartında süt üreten onaylı çiftlikler Atasancak, Akpar, Hakan Şarkaya, Şahinler, Şeyda İnceoğlu, İsmail Tavaslıoğlu ve Doğa Tarım Hayvancılık Gıda olarak açıklandı.