Toyota Geri Dönüşüme Destek Oluyor

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları KYÖD İlk Öğretim Okulu öğrencileri Toyota Plaza Kocaeli Kaya ile birlikte hazırladıkları geri dönüşüm ile ilgili çevreci projelerini düzenlenen panelde tanıttılar.

Toyota Geri Dönüşüme Destek Oluyor
Toyota Avrupa Fonu ve Eko-Okullar Uluslararası Programı 'nın küresel çapta Eko Okullarda başlattığı Çevre ve Yenilikçi Fikirler Yarışması için Toyota Plaza Kocaeli Kaya ve ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları KYÖD İlk Öğretim Okulu öğrencilerinin birlikte yürüttüğü “Şimdi Gidiyorum Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” projesi kapsamında bir panel düzenlendi.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. ve Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Yarışması kapsamında, Toyota Plaza Kocaeli Kaya ve ODTÜ G.V. Özel KYÖD İlköğretim Okulu 'nun beraber yürüttüğü “Şimdi Gidiyorum Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” projesi Türkiye 'de ilk 19 projenin arasına girmeyi başarmıştı. Proje için “Az tüket, Yeniden kullan, Geri kazandır” konuları ele alarak birçok çevreci etkinlikler de düzenlendi.

Toyota Plaza Kocaeli Kaya 'da düzenlenen panelde Toyota Türkiye Bayi Yönetimi Direktörü İsmail Ergun, Toyota Plaza Kocaeli Kaya Genel Müdürü Atalay Kaya, ODTÜ-KYÖD Kurucu Temsilcisi Ufuk Topaloğlu 'nun konuşmalarından sonra “Şimdi Gidiyorum Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” projesinde yapılan etkinliklerin tanıtım yapıldı. Arş. Gör. Dr. İsmail Özbay 'ın geri dönüşüm ile ilgili sunumu ile birlikte bir süre önce sonuçlanan “Ailem Atıkları Azaltıyor” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasının ödülleri de dağıtıldı.

Panelde konuşan Toyota Plaza Kocaeli Kaya Genel Müdürü Atalay Kaya, çevre konusunda 7 'den 70 'e herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu belirterek “Bu yarışma, bizlere geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamamız konusunda fırsatlar sunmaktadır. Toplumumuza, yapılacak çalışmaların en etkin bir biçimde ulaştırılması, bu bilincin aşılanmasındaki en önemli roldür.” dedi. Atalay Kaya ayrıca şunları söyledi:“İlimiz ve ülkemizde çevreci politakalar üretmeyi toplumsal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu bilinç ile hareket ederek bu tür projelere destek olmayı da bir görev olarak görmekteyiz. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları KYÖD İlk Öğretim Okulu öğrencileriyle birlikte hazırladığımız “Şimdi Gidiyorum Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” projesi ile öncü olduk.

Toyota 'nın çevre konusundaki yaklaşımı toplumsal anlamda bilincinin artması açısından da yararı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Toyota, çevreci teknolojilerin geliştirilmesinin yanısıra toplumun ve özellikle öğrencilerimizin bilinçlenmesi için liderlik ediyor. Öğrencilerimizin çevre sorunlarının çözümüne yönelik yaratıcı fikirler oluşturması ve bunun uygulanması için Toyota olarak yol göstermeye devam edeceğiz”
Kaynak: İHA