Suriyeliler İçin Hazırlanan Konteynerler Eksi 50 Dereceye Kadar Dayanıklı

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriyeli mülteciler için hazırlanan konteyner kent çalışmalarında son aşamalara gelindi.

Suriyeliler İçin Hazırlanan Konteynerler Eksi 50 Dereceye Kadar Dayanıklı
Şuana kadar 2 bin civarında konteyner alana yerleştirilirken, 61 tanesi de TIR 'ların üzerinde bekliyor. 'Yaşam konteyneri ' adı verilen 21 metrekarelik alanda oluşturulan kapalı bölmelerin eksi 50 dereceye kadar dayanıklı olduğu ve 5 kişilik bir ailenin yaz-kış oturabileceği şekilde dizayn edildiği belirtildi.

Hatay 'ın Reyhanlı ilçesindeki kampta yaşayan Suriyeli mülteciler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı 'nın yanında kurulan yeni yaşam alanlarına geçmek için gün sayıyor. Sosyal donatıların da yer alacağı konteyner kentte de bu doğrultuda çalışmalar hızla sürüyor. Şuana kadar 2 bin yaşam konteyneri alana monte edilirken, yeni gelen son 61 konteynerin de kurulması bekleniyor.

15 TIR üzerinde yer alan son konteynerlerin de gün içerisinde indirilip, yaşam alanına yerleştirilme çalışmaları başlayacak. Yaşam konteynerlerinin teknik özelliklerine bakıldığında, 21 metrekare alan kapladığı görülüyor. İçerisinde 2 oda bulunan konteynerlerde, banyo, tuvalet ve mutfak yer alıyor. İzopanelle kaplı yaşam konteynerin de camların da yalıtımlı olması dikkat çekiyor.

Bölgeye 300 konteyner getiren firmanın yetkilisi Şevki Çetinkaya, “2 odadan oluşan konteynerlerde 5 kişilik bir aile eksi 50 ve artı 50 derecede hayatlarını yaz kış sürdürebilirler. Normal bir evden çok daha rahat ve ferahtır.” ifadelerini kullandı.

Konteynerleri Malatya 'dan getiren Adem Karataş isimli vatandaş da 3 gözden oluşan 7 metre uzunluğunda 3 metre genişliğindeki konteynerlerin modern bir görünüme sahip olduğunu kaydetti.