Posbıyık: Göztepe Sit Alanından Düşse Bile Davalardan Dolayı Engel Çıkacak

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Göztepe'de sit alanından çıkarılmak istenen bölgenin iki vatandaş tarafından mahkemeye verildiğini belirterek, “Göztepe’nin sit alanı derecesini düşürsek bile, mülkiyet sorunu çözülmeden yine bir şey olmayacak” dedi.

Posbıyık: Göztepe Sit Alanından Düşse Bile Davalardan Dolayı Engel Çıkacak
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Göztepe'nin 1. derece sit alanı olduğunu, bu sebeple burada herhangi bir şey yapabilmenin mümkün olmadığını söyledi.

Posbıyık, 'Buna rağmen sayın kaymakamımızın, Göztepe 'yi 1. derece sit alanından 3. dereceye düşürmek için gayret gösterdiğini biliyorum. O da içinden gelerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak Göztepe 'de başka bir sıkıntı daha var; 1960 'lı yıllardan itibaren Göztepe dava konusu bir yer. İki vatandaşımız, Göztepe 'de belli yerler kendilerinin diye Hazine 'ye dava açtılar. Yani Göztepe 'nin sit alanı derecesini düşürsek bile, mülkiyet sorunu çözülmeden yine bir şey olmayacak. Sayın kaymakamımız ile önümüzdeki günlerde bu konuyu ayrıntılı olarak konuşacağım. 'diye ifade etti.